Autómentes halasi délelőtt
Közélet

Autómentes halasi délelőtt

Bringabarangolóval, közlekedési tanácsokkal, egészséges falatokkal, környezetvédelmi vetélkedővel és bemutatókkal várták a halasiakat az Európai Autómentes Nap főtéri rendezvényén. A program része volt az Európa Mobilitási Hétnek, amely egészen szeptember 22-ig tart.

 
 
 
 
Gyermekeket és szüleiket is várták az Európai Autómentes Nap kiskunhalasi rendezvényén, amelynek helyszíne a főtér volt. A program bringabarangolóval indult a városban, amelyben fiatalok és idősebbek is együtt kerekeztek.
A rendezvényen aztán délelőtt tíz órától benépesült a mozi előtti terület. Volt lehetőség arcfestésre, a halasi védőnők finom, egészséges falatokat kínáltak, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság képviselői pedig közlekedési tanácsokkal látták el az érdeklődőket, de szó volt a kábítószer veszélyeiről is.
Több csapat is nevezett a környezetvédelmi vetélkedőre, de nagyon népszerűek voltak az elektromos kisautók is. Nagy sikere volt a különböző sportbemutatóknak is.  A rendezvény része volt az Európai Mobilitási Hétnek, amely egészen szeptember 22-ig tart majd. 
Fotók: Bakos László