A déli honvédalakulatoknál járt az egészségügyi főnök
Közélet

A déli honvédalakulatoknál járt az egészségügyi főnök

Megerősített alakulatokkal van jelen a honvédség a déli államhatáron. A közvetlen határőrizet mellett logisztikai, egészségügyi és más kiszolgálói feladatokat is ellátnak. A dél-magyarországi régióba vezényelt alakulatoknál tett látogatást az elmúlt napokban a Magyar Honvédség (MH) egészségügyi főnöke. Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok. Felkereste a tompai tranzitzóna mellett a Kisszálláson, Mélykúton és Bácsalmáson állomásozó erőket is.

 

A honvédség a hódmezővásárhelyi laktanyába alakította ki a déli erőket ellátó egészségügyi központot, amely a határvédelmi feladatokba bevont katonák, illetve rendvédelmi erők egészségügyi alapellátását és szakellátását szervezi és biztosítja. Az egészségügyi főnök elégedetten nyilatkozott az itt szolgáló katonák szakmai felkészültségéről.

latogatas02

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) tompai tranzitzónájában is szemlét tartott az orvos tábornok és küldöttsége, ahol egy külön megállapodás alapján a honvédség egészségügyi szakállománya elsősegélynyújtó állomást működtet a határon beléptetett regisztrált külföldiek orvosi ellátására. Meglátogatta a Kisszálláson, Mélykúton, Bácsalmáson és Madarason lévő katonai főzőpontokat és ételkiosztó helyeket, valamint az itt állomásozó katonák elhelyezési körülményeit.

Szöveg: Pozsgai Ákos
Fotó: Kopándi Emese, Pozsgai Ákos