Két napon át a burgonya körül forog a világ
Közélet

Két napon át a burgonya körül forog a világ

Pénteken rangos szakmai előadásokkal, szombaton főzőversennyel várják az érdeklődőket a Sóstó Csárda területén. A BácsGazda-Coop Kft. által szervezett III. Kiskunhalasi Burgonya Napok pénteken 8.30-kor kezdődik, a regisztrációt követően kezdődnek a burgonyatermesztéssel és az aktuális növényvédelemmel kapcsolatos előadások.

 

10.30-kor Burgonya Fajtabemutatót láthatnak az érdeklődők Proksza Péter vezetésével.

A szakmai előadások sorrendje a következő:

Bavaria-Saat – Ludwig Neff - Németország

Billant – Pierre Billant - Franciaország

De Nijs – Michel de Nijs - Hollandia

INCDCSZ Brasov - Dr. Sorin Claudian CHIRU -Románia

IPM – Erik Appeldooren - Hollandia

S.I.A.C. – Franck Hericher - Franciaország

11:45 – 14:00 Növényvédelmi és tápanyag utánpótlási előadások

K+S KALI GmbH: Korszerű tápanyag ellátási megoldások – Dr. Zsom Eszter

DuPont Magyarország Kft.: DuPont növényvédelmi megoldások a burgonyában – Hatala Ákos

Kwizda Agro Hungary Kft.: Kwizda megoldások a burgonyatermesztésben – Hunyadi Szabolcs

 

A szakmai nap során bemutatásra kerülnek magyar, holland, német, francia, és ír burgonya fajták.

A rendezvény és az ebéd is ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Regisztráció: +36-30/56-72-306

bacsgazdacoopkft@gmail.com   www.gazdacoop.hu

 

Vegyen Ön is részt a szombati főzőversenyen!

 

A Bács Gazda-Coop Kft. idén is megrendezi a III. Burgonyás ételek főzőversenyét. Bárki benevezhet a nemes versengésre. A főzőverseny célja a burgonya, mint fontos népélelmezési cikk népszerűsítése, hagyományos ételek elkészítése különböző burgonyafajtákból, egyedi receptek alapján.

 

A versenyre 2- maximum 5 fős csapatok nevezhetnek: 2016.10.06-ig. Nevezési díj: 3.000 Ft/csapat.

Nevezés: info@sostocsarda.hu

Takács József: 06-20/ 544-5518

A főzőverseny első három helyezettje értékes nyereményekben részesül.

 

Díjazás:

- 2016. legjobb paprikás krumplija: 40.000 Ft + kupa + ajándék

- 2016. második legjobb paprikás krumplija: 30.000 Ft + ajándék

- 2016. harmadik legjobb paprikás krumplija: 20.000 Ft + ajándék

 

Különdíjak:

- Tálalás

- Öltözet

- Főzőhely kialakítás

 

Minden résztvevő csapat oklevelet és szponzori ajándékcsomagot kap.

12 órakor lesz a Burgonyás ételek kóstolója: „A Sóstó csárda burgonyás menüsora.” Ezt követően kerül sor az eredményhirdetésre.

Délben mérlegelésre kerülnek a kiállított burgonyák. Az 5 legnagyobb burgonyát kiállító termelő értékes jutalomban részesül. Bárki nevezhet, aki pénteken vagy szombaton eljuttatja a Bács Gazda Coop Kft.-hez a „versenyző” gumót.

Szöveg: Bakos László