Szilády-siker a helytörténeti vetélkedőn
Közélet

Szilády-siker a helytörténeti vetélkedőn

Szabadka és Kiskunhalas évszázados kapcsolatával, a testvérvárosunk nevezetességeivel, emlékeivel is tisztában kellett lennie annak a hat csapatnak, amely pénteken délután nekivágott a Meglelni hont a hazában elnevezésű helytörténeti vetélkedőn indult. A Szent József Katolikus Általános Iskolában több mint egy évtizedes múltja van ennek a versenynek, amelyet idén a Szilády Áron Református Gimnázium csapata nyert meg.

 
 
 
 
A Meglelni hont a hazában elnevezésű helytörténeti vetélkedőben nem elegendő a lexikális tudás. Kell hozzá szókincs, rajzkészség és még a média világában is otthonosan kellett mozognia annak, aki jól akar szerepelni. A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő szellemi torna idei fordulója pénteken délután volt.
A házigazda intézmény igazgatója, Dózsáné Mohos Mónika köszöntötte a megjelent csapatokat, majd Tyavoda Julianna tanár, a verseny főszervezője mondta el a szabályokat. A játékmester idén is Palásti Károly, a Bibó István Gimnázium igazgatóhelyettese volt. A vetélkedésen a tavalyi nyertes Fazekas Mihály Általános Iskola, valamint a Bibó István Gimnázium, a Szilády Áron Református Gimnázium, a Kertvárosi Általános Iskola, a Felsővárosi Általános Iskola és a Szent József Katolikus Általános Iskola delegált csapatot.
A diákoknak nem volt egyszerű dolga. Ezúttal Kiskunhalas és Szabadka évszázados kapcsolatának részleteivel, a testvérvárosunk nevezeteségeivel, kulturális értékeivel is tisztában kellett lenniük a versenyzőknek. A lexikális tudás mellett fontos szerepe volt a rajzkészségnek, valamint a csapatban rejlő szókincsnek is, merthogy egy televíziós beszélgetést is elő kellett adniuk. A versenyben idén a Szilády-gimnázium diadalmaskodott, a Fazekas- és a Kertvárosi-iskola előtt. További részletek a hétfő esti híradóban.
Jáger Levente (GALÉRIA)