Ne gyújts rá!
Közélet

Ne gyújts rá!

Rendhagyó módon hívták fel a dohányzás veszélyeire a fiatalok figyelmét a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképzőiskolájában. A szervezők almát adtak minden szál cigarettáért cserébe. A tapasztalatok szerint a diákok bár tudják, hogy a cigaretta nagyon károsítja a szervezetüket, sokan mégsem szeretnének leszokni a közeljövőben.

 

Ne gyújts rá! Ez volt a mottója annak az egészségnapnak, melyet a Vári Szabó István Szakképzőiskolában szerveztek. Az intézmény aulájában figyelemfelkeltő transzparensek és riasztó képek segítségével próbálták megmutatni a tanulóknak, mit eredményez, ha valaki rendszeresen dohányzik.

cigi02

Nagy sikere volt a nap során az almás akciónak, aminek lényege az volt, hogy ha valaki felragasztott a kihelyezett táblára egy szál cigit, almát kapott érte cserébe. E mellett népszerűek voltak az egészséges, diétás alapanyagokból készített sütemények is, amik az iskola cukrászműhelyében sültek.

cigi03

A szervezők legnagyobb örömére nagyon sok fiatal döntött úgy, hogy legalább ezen az egy napon leteszik a cigarettát. Ez talán egy kiváló lépés lehet az egészséges életmód felé, mivel a szomorú adatok szerint a dohányzó fiatalok többsége naponta többször is rágyújt annak ellenére, hogy tisztában vannak a cigarettázás roncsoló hatásaival.

cigi04

Szöveg-fotó: Szőri Attila