Esélyegyenlőségi Gála a moziban
Közélet

Esélyegyenlőségi Gála a moziban

Második alkalommal szervezte meg a Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat az Esélyegyenlőségi Gálát a Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából. A nézőtér teljesen megtelt, a színpadon pedig egymást váltották a fellépők. Volt zenés, táncos produkció, ének és humoros műsorszám is. A végén a jelenlévők együtt énekeltek, így köszöntötték a közelgő karácsonyt.

 
 
 
1992 óta december 3-a a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napja. Az ENSZ által életre hívott világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a betegség, baleset vagy katasztrófa következtében fogyatékossá válók problémáira. Magyarországon több mint 600 ezerre becsülik a tartósan egészségkárosodott és fogyatékossággal élő emberek számát, sorsuk alakulása közvetve a lakosság mintegy harmadát érinti.
Tavaly rendezett Esélyegyenlőségi Gálát a Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat, szerda délután ismét megtelt a mozi nézőtere. A megjelent vendégeket Fekete Noémi, a Magyar Vöröskereszt kiskunhalasi szervezetének vezetője, és a szervezők nevében Kisné Légrády Tünde intézményvezető köszöntötte. 
A színpadon egymást váltották a fellépők. Ábrahám Krisztina és Vas Róbert egy-egy dalt adott elő, a Mozgáskorlátozottak Kiskunhalasi Egyesületének tagjai vidám táncot mutattak be. Külön műsorral készült a jeles alkalomból a Bóbita óvoda Pillangó csoportja, a Református EGYMI Méhecske csoportja, valamint a Lomb utcai katolikus óvoda nagycsoportosai is énekeltek, szavaltak a világot jelentő deszkákon.
Zárszavában Kisné Légrády Tünde megköszönte a fellépőknek és a szervezőknek, támoghatóknak, hogy létrejöhetett a gála. A műsor végén közös éneklés volt és valamennyi vendég ajándékot kapott. További részletek a csütörtök esti Híradóban.
Jáger Levente
Fotók: Rékasi Ramóna