Nyit az adventi vásár
Közélet

Nyit az adventi vásár

Aki csütörtökön, napközben a belvárosban járt, már láthatta az előkészületeket. A látványos fényfa és az adventi koszorúval díszített Zenepavilon szomszédságában megjelentek az adventi vásár sátrai és felépült a színpad is a főtéren. A nyitásra sem kell már sokat várni, péntektől várják az érdeklődőket a kereskedők és a fellépők a szervező Halasi Média és Kultúra Nonprofit. Kft. szervezésében.

Vasárnaponként november 27-től új gyertyákat gyújtanak az adventi koszorún az egyházak képviselőivel. December 9-től már hétköznapokon is várják programok a látogatókat. Pénteken a Merkbau Kft. ünnepli születésnapját a főtéren, 17 órakor pedig a Felsővárosi Általános Iskola diákjai adják elő karácsonyi műsorukat.

foter02

December 10-én, szombaton délelőtt 11 órakor startol a Jótékonysági Mikulásfutás. A gyerekeket egész délután személyesen várja a Mikulás, és a meglepetés sem marad el. A Városmarketing Irodában ezzel párhuzamosan mézeskalács-készítés lesz. A zenés színpadon 16 órakor Szandi, 17 órakor Muzsikus Detty, 18 órakor pedig Muri Enikő, a Sztárban sztár döntőse várja slágerekkel a közönséget.

foter01

December 11-én 17 órakor újabb gyertyát gyújtanak meg az adventi koszorún, ezúttal a katolikus egyház képviselőivel. Este fél 6-tól a Il Gatto Nero koncertezik a főtéren.

foter04

A központban számos sátorban kínálják a kereskedők portékáikat. Érdemes rendszeresen látogatni az adventi vásárt, mert a résztvevők váltják egymást, és folyamatosan frissül a termékkínálat. A főteret kamerarendszer vigyázza, ezen túlmenően pedig őrszolgálat működik éjjel-nappal. Aki az adventi várakozást közösségi élményként szeretne megélni, látogasson el a fényekben pompázó belvárosba. Csemegézhet, ihat finom teákat, illatos forralt borokat, és ajándékkal is meglepheti szeretteit. Különböző előadások, változatos műsorok szerepelnek a kínálatban. A további programokról a város hirdetőtábláin és a Halasmédia felületein lehet tájékozódni. Az e heti Halasi Tükör egész oldalas rendezvényismertetővel kívánja segíteni olvasóinak a szabadidő tartalmas eltöltését.

foter05

Szöveg: Pál László

Fotók: Anda Péter