Sporttal a megelőzésért
Közélet

Sporttal a megelőzésért

Törtek a téglák, lécek, egymást érték a válldobások. Merész, a német juhász és Hector, a labrador pedig megmutatta, hogy milyen különleges képességei vannak. Hét csapat pedig kézilabda-mérkőzéseken mérte össze erejét, amelynek a végén kecskeméti győzelem született. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Sporttal a megelőzésért programja ismét nagy sikert aratott a Humán Szakképző Iskolában. 

 
Sporttal a megelőzésért címmel szervezett programot a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Humán Szakképző Iskolájában reggeltől kora délutánig zajlottak az események. A diákok nemcsak előadásokat hallgathattak végig, hanem a csarnokban egymást érték a bemutatók.
Láthatták, hogy hol tartanak az önvédelmi képzésben a humános diákok, de a Halasi Birkózó Klub, az aikido, a kyukushinkai, ju-jitsu, hapkido csoport is nagy sikert aratott. Nemcsak a látványos dobások tetszettek a diákoknak, a tégla- és léctörés kapta a legnagyobb tapsot. Kiderült, hogy olyan fogásokat is bemutattak, amelyeket éles helyzetekben alkalmaznak a rendőrök.
Madarász Dávid, és hűséges társa, Merész évek óta járőröznek együtt. A főtörzsőrmester és a német juhász egy látványos elfogást mutatott meg a közönségnek, de megtudtuk azt is, hogy a kiképzett kutya igen szófogadó és szinte lesi a gazdája minden szavát. Ugyanez igaz Hectorra, a labradorra és vezetőjére, Lóránt Gáborra. A rendőrkutya kábítószer-kereső kiképzést kapott, ezt a különleges tudását bizonyította is a nézők előtt.
A rendezvény fontos része volt az a kézilabda-torna, amelyben a megye rendészeti képzésben résztvevő intézményei mellett a halasi rendőrkapitányság, valamint a humán tanárok csapata vett részt. Összesen 11 mérkőzés rendeztek, rendhagyó szabály volt, ha egy hölgy szerzett gólt, akkor az kettőt ért. A harmadik helyet a Humán-tanárok vegyescsapat szerezte meg, a második helyen a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság végzett, a kupát pedig a Kecskemét vihette haza.
Jáger Levente