Százak a jótékonysági halászléfőzésen
Közélet

Százak a jótékonysági halászléfőzésen

Finom illat lengte be szombaton délelőtt 9 órától a Sóstó Csárda teraszát. Nyugodtan mondhatjuk, tradíció már a népszerű vendéglátóhelyen, hogy december 24-én látványos halászléfőzést szervez, a KB Autoteam Kft-vel közösen, amely egyben jótékonysági akció is. Idén a megmaradásáért küzdő Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft-t segítik 200 ezer forinttal. Százak álltak sorba a finom ételért, közben jót beszélgettek és forralt bort kortyolgattak, ünnepváró hangulatban.

 
 
Ha szenteste, ha karácsony, akkor annak elmaradhatatlan étele a halászlé. A Sóstó Csárdánál már komoly hagyomány, hogy december 24-én látványfőzést szervez. A teraszon több bográcsban rotyog a finom halászlé, amelyért aztán élénk érdeklődés mutatkozik. Ráadásul a rendezvény célja nemcsak az, hogy megkönnyítsék az egyébként túlterhelt háziasszonyok sorsát, hanem a jótékonyság is fontos szerepet kap.
A csárda és a KB Autoteam Kft. évek óta támogat ebből az alkalomból egy-egy szervezetet, hátrányos helyzetű családokat gondozó intézményeket, szegény sorsú gyermekeket. Idén 200 ezer forintos segítséget nyújtanak majd a Kézmű Nonprofit Kft-nek. Nem véletlen, hogy ezúttal ezt a szervezetet választották a szervezők. A társaságot a megszűnés réme fenyegeti, ezért minden támogatás jól jön.
Szombaton délelőtt százak álltak sorba a népszerű vendéglátóhely teraszán, ahol lehetőség volt egy jó beszélgetni, forralt bort kortyolgatni a várakozás közben. A szakácsok pedig szorgalmasan, több bográcsban készítették az ízletes ételt. Takács József és Herczeg Nóra ügyvezető elárulta, hogy nyolc mázsányi pikkelyes főtt ezen a délelőttön. Ezúttal harcsa és ponty volt a halászlében.
Juhász Tibor, a KB Autoteam Kft. ügyvezetője is ott volt a jótékonysági főzésen. - Olyan köztünk élő, de megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásához járulunk hozzá, akikben óriási tettre készség van, hogy önerejükből megéljenek. Ehhez csak apró segítség a 200 ezer forint. Arra kérem a halasi és környéki vállalkozói szférát, hogy munkalehetőség biztosításával és a termékeik megrendelésével erősítsék a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. kiskunhalasi telephelyét- fogalmazott. A felajánlott összeget a jövő év elején adják majd át.
Jáger Levente (GALÉRIA)