Határtalanul együttműködési projektnap a Humánban
Közélet

Határtalanul együttműködési projektnap a Humánban

Élménybeszámoló és haluska kóstoló. A Humán Szakképzőiskola három szakmacsoportjának 95 diákja vett részt a Határtalanul együttműködési programban. Halasi diákok látogattak Szlovákiába, ahol többek között a helyi ételspecialitások receptjeit gyűjtötték össze, de a Nagymegyeri fiatalok is eljöttek városunkba. A Humán szakképzőben az iskolák közötti együttműködésről tartottak projektnapot.


 

Egy szlovák ételspecialitás a haluska vagy más néven sztrapacska készült a Humán szakképzőiskolában. A receptet a Határtalanul együttműködési program keretében, szlovákiai útjukon gyűjtötték az iskola diákjai. Most, a program projektnapján a többi tanuló is megkóstolhatta a jellegzetes ételt.

haluska02

A vendéglátós diákok azt mondták jó, hogy megismerhetik más nemzetek gasztronómiáját. Ez még a későbbi pályájuk során is hasznos lehet. A Határtalanul programban a Humán Szakképzőiskola közel száz diákja vehetett részt.

haluska3

Az élménybeszámolók és az ételkóstoló mellett az egészségügyis diákok és a kereskedők tesztekkel és kvíz feladatokkal várták az iskola tanulóit.

haluska4

Szöveg-fotó: Fehér Erika