Százaknak tették széppé a karácsonyt
Közélet

Százaknak tették széppé a karácsonyt

Civil és politikai szervezetek, önkéntesek, vállalkozók, nagyon sokan pedig névtelenül jótékonykodtak az ünnepek előtt azért, hogy százaknak legyen szép a karácsonyuk. Tartós élelmiszerek, ruhák, játékok, bútorok gyűltek össze, hogy aztán avatott kezek közreműködésével eljussanak oda, ahol a legnagyobb szükség volt rájuk. Volt jótékonysági főzés is.

 
Felsorolni is nehéz azokat, akik jótékonykodással igyekeztek szebbé tenni több száz halasi karácsonyát. Nekik köszönhető, hogy gyermekek és felnőttek szemében is megjelentek az öröm könnyei. A „hivatásos” angyalok, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ munkatársai cipősdoboz akciójuk mellett szinte valamennyi adományozónak segítettek, tanácsokkal látták el őket. A város idén is ajándékcsomagokat adott és tűzifát azoknak, akik legjobban rászorulnak. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Katolikus Karitász kiskunhalasi csoportjai is sokat tettek a rászorulókért. Tartós élelmiszereket gyűjtöttek, amelyeket aztán el is juttattak mindenkinek.
 
A politika is megmozdult. Ahogy az elmúlt években, idén is megszervezte Csillagszóró akcióját a Fidelitas helyi szervezete, a halasi kórház gyermekosztálya és a Bernáth Lajos Kollégium diákjai nagyon örültek az ajándékoknak. A Jobbik halasi szervezete és ifjúsági csoportja is meglátogatta a legrászorultabbakat, e mellett önkéntes munkát is vállaltak. A Konok Kunok Motoros Klub Egyesület több mint egy tonnányi adományt juttatott el azokhoz a családokhoz, akiknek nagyon sokat jelentett a segítség. E mellett jótékonysági főzést szervezett a halasi főtéren.
 
Hónapok óta működik néhány lelkes civilnek köszönhetően a közösségi oldalon a Kiskunhalas és Környéke Adományozó és Segítő Csoport. A  Karácsony előtt náluk is nagyüzem volt, több zsáknyi ruha, játék, e mellett tűzifa, bútor jutott azoknak, akiknek ez volt a legszebb ajándék az ünnepek alatt. A Baba-Mama Börze csoport a halasi kórház gyermekosztályát látogatta meg, egy Budapesten élő, de kiskunhalasi származású vállalkozó egy észak-magyarországi faluba juttatott el jelentős mennyiségű adományt.
 
A Halasmédia is igyekezett kivenni a részét a jótékonyságból, az összegyűlt felajánlásokat még az ünnepek előtt megkapták azok, akiknek a legnagyobb szükségük volt rá. Már beszámoltunk a Sóstó Csárda és a KB Autoteam Kft. ünnepi halászléfőzéséről, valamint a kormányhivatal adományozásáról is. Tudjuk, hogy lehetetlen felsorolni mindenkit, aki segített. Vannak olyanok is, akik névtelenséget kérve adakoznak. Mindenkinek nagy köszönet jár azért, hogy sokak számára tették széppé a karácsonyt!
Jáger Levente