Ismét a Család-barát magazinban a halasi csipke

Az elmúlt félévben már kétszer vendégszerepelt a Duna TV népszerű Család-barát magazinműsorában a halasi csipke. 2016 júniusában, mint a hagyományőrző szakmák továbbörökítésének jó példája jelent meg, majd szeptember 3-án a Leg, leg, leg…Magyarország különleges rekordjai című műsorban mutatkozott be iparművészeti remekünk.

 

- A héten ismét meghívást kaptunk a műsor szervezőitől. Ezúttal Büszkeségeink alcímet kapott az adás - tájékoztatott Szécsiné Rédei Éva, a Csipkeház igazgatója. A felvételen Antóni Tamásné csipkevarró, Végső Károlyné csipkevarró és Szécsiné Rédei Éva igazgató vett részt.

A műsorvezetők a halasi csipke történetéről, a külföldi megjelenésekről, a halasi csipkével megajándékozottak köréről kérdezték a vendégeket. Szóba került az idei, 115. éves évforduló alkalmából kiírt csipketervrajz készítési pályázat, valamint a kiskunhalasiak szeretete és elkötelezettsége a halasi csipke iránt.

A felvételt követően a műsor főszerkesztője, a halasi születésű Gáspár Mónika köszöntötte a résztvevőket és további rendszeres megjelenési lehetőséget ígért a halasi csipke részére. Az adás január 8-án, vasárnap 7.30-tól lesz látható a Duna TV műsorán, majd 17.25-től megismétlik a Duna World-ön.

Összeállította: Szőri Attila