Gazdára várnak a gyepmesteri telepen lévő kutyák

Nem volt kirívóan magas az elszökött ebek száma. Minden esztendőben az év utolsó napjától tartanak a legjobban az állatvédők, hiszen a tűzijátékok miatt megrémülnek, és félelmükben amerre látnak, menekülnek a kutyák. Így az állatvédők most szilveszter előtt is arra kérték a gazdákat, hogy maradjanak a kutyáik mellett és gondoskodjanak a biztonságérzetükről.

 

Úgy tűnik sokan megfogadták a jó tanácsokat, hiszen az újév kezdetén alig jelentették kutyák eltűnését. A gyepmesteri telepen is többnyire korábbról idekerült ebek várják, hogy új otthonra találjanak. Legutóbb egy német juhászkutya került be a gyepmesteri telepre. Egy másik kutya pedig három napig ült egy út mentén. Valószínűleg ott rakhatta ki és hagyta magára a gazdája. Most ő is új otthonra vár.

kutyus02

A kutyákat már egy ideje kötelező chippel ellátni. Ez jelentősen megkönnyíti az ebek visszajuttatását a gazdáikhoz. Problémát az szokott okozni, hogy az adatok változásakor nem történnek meg a frissítések. Idén egyébként eb összeírás lesz, így pontosabb lesz majd az adatbázis. A gyepmesteri telepre került kutyák oltottak és chippel vannak ellátva és már csak egy gondoskodó gazdára várnak – mondja Víg Tibor az Önkormányzati Rendészet csoportvezetője.

A befogott kutyákról fényképek készülnek, így a város internetes oldalán is meg lehet nézni őket, illetve információkat találni. Az elveszett vagy talált kutyák ügyében a gyepmestertől is lehet információkat kérni.

kutyus03

A keceli úti volt szeméttelep szomszédságában működik a halasi gyepmesteri telep. Itt vannak a befogott állatok kenneljei, és itt található az úgynevezett kutya inkubátor is. A megtalálóik ide tehetik be a gazdátlan kutyákat, amire már nem egy példa volt a speciális ketrec kialakítása óta.

Szöveg-fotó: Fehér Erika