Új vezető, új feladat a KIGSZ-ben

Január óta új vezető, Stírné Prikidánovics Tímea irányítja a halasi KIGSZ-et. Nem csak a vezető új, az előző évekhez képest némileg változtak a feladatok is. Az iskolák üzemeltetése teljesen kikerült a szervezettől, az új feladatok között viszont ott van például a diétás étkeztetés.

 


Az év elejétől új vezető, irányítja a halasi KIGSZ-et, vagyis a Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezetét. Stírné Prikidánovics Tímeát a képviselő-testület tavaly decemberben nevezte ki. Ő pár éve már a cégnél dolgozott és most gyermeke születése után ismét visszatért. Első feladatai közé tartozik, hogy a KIGSZ konyhán megoldják a diétás ételek készítését. A speciális igényű étkeztetéshez most már szinte minden feltétel a rendelkezésre áll. A konyhák mellett például a mosoda, a védőnői szolgálat, az óvodák, a bölcsőde, a könyvtár és a Thorma múzeum gazdálkodása is ide tartozik, vagyis széleskörű feladatai vannak a KIGSZ-nek.

Az új év az ellátási területen is változást hozott, hiszen az iskolák az állami átvétel miatt már nem ide tartoznak. Erről az átadás-átvételről a KIGSZ-nél úgy vélik, hogy minden zökkenőmentesen, példaértékűen történt. A KIGSZ az elmúlt évek során többször is új helyre költözött, de az irodák már egy ideje újra a Bóbita óvoda épületében kapnak helyet.
Fehér Erika