Csendesen emlékeztek az áldozatokra

Nemzeti gyásznap van ma. A Verona melletti buszbaleset áldozataira emlékezik az ország. Kiskunhalason hétfőn 17 órakor az Országzászló emlékműnél volt lehetőség a mécsesek és virágok elhelyezésére.

 

 

 

Sokan részt vettek a csendes megemlékezésen. Ott voltak a városvezetők, intézmények, szervezetek képviselői, szinte teljes létszámban a szociális segítő hálózat tagjai, de magánszemélyek, köztük fiatalok, diákok is. A megemlékezés után többen csendesen beszélgettek. Elmondták: felfoghatatlan, ami történt és elképzelni sem lehet a szülők, hozzátartozók fájdalmát.

Fél hattól, az alsóváros római katolikus főplébánia közösségi házának kápolnájában folytatódott a megemlékezés, ahol szentmisét mutattak be. A nemzeti gyásznapon a meghatározott középületeken gyászlobogót kell kifüggeszteni, Magyarország lobogóját és az európai lobogót pedig félárbocra kell ereszteni ez meg is történt országszerte. Az iskolákban, így a halasi oktatási intézményekben is tartottak megemlékezéseket. Volt ahol egy perces néma csenddel vagy mécsesek gyújtásával emlékeztek.


Fehér Erika
Fotó: Anda Péter