Lövöldözés? Petárdázás? Mi volt az éjszaka Halason?
Közélet

Lövöldözés? Petárdázás? Mi volt az éjszaka Halason?

Ezeket a kérdéseket tették fel olvasóink az elmúlt percekben. Volt aki telefonon mesélte el éjszakai tapasztalatait nekünk, és volt, aki a közösségi oldalakon írta le, mit hallott néhány órával ezelőtt. A Széchenyi utca és a Bercsényi utca lakói közül többen is hangos durranásokra ébredtek hajnalban, többen lövéseknek vélték a hallottakat.

 
„Előbb a Széchenyi u. 8. sz. alatti lakásomtól kissé távolabb dördült el 8 pisztolylövés, majd kb 10 perccel később újabb három, de az már közvetlenül az erkélyem alatt."

„Szomszédaim csak a közvetlenül az egymás mellett lévő erkélyeink alatt lévő három lövésre ébredtek fel.
"
„02.47-kor a 14.-nél 5 db. revolverező lövés, majd 03.16-kor kissé távolabbról (lehetett a 8. tájékán) 2 db. revolverező lövés után 1-2 mp múlva egy egyes lövés. Ez nem petárda volt !!!"

„Először azt hittem, valaki zörgeti a redőnyt, 3 erőteljes kopogást hallottam. Utána még legalább 2/3 sorozatot dördült el. Félelmetes volt.
"

Ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokat lehet olvasni a közösségi oldalakon, egy olvasónk pedig azt mesélte, hogy a Bercsényi-Bem utcák által határolt lakótelepen a hangok hallatán többen is kiszaladtak az erkélyekre, hogy lássák, mi történik odalent az éjszaka kellős közepén.

Nem sokkal ezelőtt Árvai Edina a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője telefonos megkeresésünkre elmondta, hogy az éjszaka folyamán ilyen jellegű bejelentés Kiskunhalasról nem érkezett a rendőrséghez és ilyen vagy ehhez hasonló ügyben nem volt rendőri intézkedés városunkban az elmúlt néhány órában. Egyelőre nem tudni tehát, hogy mi okozta a sokakat megrémítő hanghatásokat.

Szöveg: Szőri Attila