Végzősök, figyelem!
Közélet

Végzősök, figyelem!

Nincs sok idejük vacillálni a végzős középiskolásoknak, hiszen szerda éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre.

 

A legtöbb végzős diák nehéz napokon, heteken, sőt hónapokon van túl. Mint mondják, nagyon nehéz eldönteni, mely intézményeket jelöljék meg továbbtanulásuk céljául. Annak érdekében, hogy a fiatalok dolgát a lehető legjobban megkönnyítsék, az iskolák tájékoztatókat tartottak a végzős tanulóiknak.

bibosok02

A Bibó-gimnázium végzősei közül mindenki szeretne továbbtanulni. Idén is megvannak az úgynevezett slágerszakok, amik nagyon sok fiatal figyelmét felkeltették.

- Talán a műszaki pályák, amik leginkább vonzóak napjainkban a fiatalok számára. Ezeken a területeken komoly szakemberhiány van hazánkban, így egy biztos jövedelmet ígérő szakmát remélnek. A pénzügyi pálya is vonzó a végzősök számára, és aminek a leginkább örülök, hogy egyre többen szeretnének tanári pályán elhelyezkedni - mondta el kérdésünkre Rapcsák Csaba igazgatóhelyettes.

bibosok03

Szintén február 15-e a határidő a tanulói jogviszonnyal nem rendelkező érettségizőknek arra, hogy leadják a jelentkezési lapokat a kormányhivataloknál a május-júniusi vizsgákra. A témáról további részletek a 19 órakor kezdődő Híradóban!

bibosok04

Szöveg-fotó: Szőri Attila