Családok menete a Házasság hetén
Közélet

Családok menete a Házasság hetén

Kiskunhalas főtéren gyülekeztek és a könyvtárig vonultak. Péntek délután tartották Halason a családok menetét. A megyében Kecskemét mellett Halas volt a Házasság hetének kiemelt helyszíne – nyilatkozta Nagy Renáta a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Iroda irodavezetője.

 

Áldás és közös imádság után indult el Halas főteréről a Családok menete, ami a házasság hetének egyik helyi programja volt. Több szervezet és a katolikus egyház is fontosnak tartja ezt a kezdeményezést, amit 10 éve szerveznek hazánkban a Valentin naphoz kötődően. A menet úti célja a könyvtár volt, ahol a korábban meghirdetett rajzverseny díjkiosztóján vettek részt a meghelentek.

menet2

A házasság hete Halason február 18-án a templomi házasságkötésre készülő párok első jegyesoktatásával folytatódik a katolikus plébánián. Az öt alkalomból álló oktatásra 11 jegyespár jelentkezett be. Az oktatást követően a fél 6-os szentmise végén megáldják a jegyeseket és a jelenlévő házaspárokat – nyilatkozta Finta József plébános, érdeki helynök. További részletek a Halas Tv pénteki híradójában.


Szöveg-fotó: Fehér Erika