Informatikai fejlesztés a Tekóban
Közélet

Informatikai fejlesztés a Tekóban

Korszerű számítógépekkel erősödött az oktatás a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakgimnáziumban és Gimnáziumban. Téglás László igazgató tájékoztatása szerint a negyven darab új berendezéssel meg tudnak felelni a kor követelményeinek. A gépeket elsősorban a CAD-CAM informatikusok oktatásánál használják majd.

 
 
 
 
Lázas munka zajlik napok óta a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakgimnázium és Gimnázium Neumann Jánosról elnevezett épületében. A diákok alkatrészekből számítógépeket állítanak össze, amelyeket a közelmúltban szerzett be az intézmény. Fontos szempont volt a minőség.
- Közel 10 millió forintos fejlesztést hajthatunk végre. Ennek a gerincét az a 40 darab számítógép teszi ki, amelyeket majd a CAD-CAM informatikusok képzésénél használhatunk majd - tájékoztatott Téglás László igazgató. Mint megtudtuk, az új berendezések teljesítménye elegendő a szakma számítástechnikai kihívásaihoz. Érdekesség, hogy a gépeket alkatrészekből szerelik majd össze a végzős évfolyam diákjai.
Ottjártunk idején is dolgozott egy csoport. Mint megtudtuk, a tanulók lelkesen láttak neki a feladatnak. Még az is előfordulhat, hogy amennyiben a CAD CAM képzést választja az egyik diák a jövőben, akkor azon a számítógépen tanul majd, amelyiket éppen ők szerelte össze. További részletek a 19 órakor kezdődő Híradóban.
Jáger Levente