Get Adobe Flash player

pasikplakatjaKedden elkezdődik a tavasz színházi évad a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. szervezésében. A Gergely Theáter vendégszerepel ebből az alkalomból hamarosan Kiskunhalason a Pasik a pácban című vígjátékkal. Ezt a társulatot a Turay Ida Színház és a FOGI Színház követi márciusban és áprilisban.

Bővebben...

irodalomÉvek óta nagy sikernek örvend a Szilády Áron Református Gimnáziumban a Rendhagyó Tanórák sorozat. Legutóbb az irodalmi alkotásokat hozták közelebb a hallgatósághoz különleges műelemzések segítségével.

Bővebben...

mario01Thomas Mann novelláját, a Márió és a Varázslót sokan sokféleképp feldolgozták már az évtizedek során. A Halas Teátrum tagjai mertek nagyot álmodni, és a történetet átültették 2017-be. Elmondhatjuk, fantasztikusan kivitelezték az alapkoncepciót.

Bővebben...

verka01Olyan világban élünk, hogy lépten-nyomon elmagyarázzák nekünk, hogy mit gondoljunk, mit érezzünk, hogy mi a helyes, s hogy mi az igaz. A KÉPSZELET világában nincsenek örökérvényű igazságok. Itt ma bármi lehet igaz – fogalmazott Sarok Krisztián a Közösségek Házában rendezett kiállítás csütörtök esti megnyitóján. A tárlaton Csesznák Verka grafikus mutatkozik be alkotásaival.

Bővebben...

filhar01Hangszeres magyar népzenével folytatódott a Filharmónia ifjúsági zenei koncertsorozat. A halasi Közösségek Házában ezúttal a pécsi Zengő Együttes várta a diákokat.

Bővebben...

csizmadiaRéges-régen egy csizmakészítő inas, nevezetesen Gyulai József eredményesen befejezte a tanulóéveit, és ezzel elkezdődött a Kiskunhalasi Thorma János Múzeum egyik legnagyobb becsben tartott, pótolhatatlan kiállítási tárgyának története.

Bővebben...

babos01Az elmúlt hétvégén a Martonosi Pál Városi Könyvtárban rendezték meg az első úgynevezett bábos délutánt. A Szivárvány Bábcsoport közreműködésével a gyermekek bábtechnikákat ismerhettek meg, és rövid meséket játszottak el a szakember vezetésével.

Bővebben...

felsofarsang 03Közel 300 gyermek mutatta be produkcióját a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskolában. Az apropó a farsang volt, melyre ötletes jelmezekkel és koreográfiákkal készültek diákok és pedagógusok. A szülők, hozzátartozók pedig örömmel fogadták a látványos bemutatókat. Volt, aki videózott. Volt, aki fényképezett. Az emlékezetében pedig minden jelenlevő megörökíthette, amit látott és hallott.

Bővebben...

sminkesA farsang, a bálok, a népszokások és a népzene jegyében telik majd a Halas tv csütörtök este fél 8-kor kezdődő Kultúrkép című műsora.

Bővebben...

csv04Csesznák Verka korábban könyvillusztrátorként mutatkozott be Kiskunhalason. Ezúttal festményeit hozza el városunkba, melyek róla és érzéseiről szólnak. A Képszelet című kiállítás megnyitója február 16-án 18 órakor lesz a Közösségek Házában. A tárlat a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. szervezésében valósul meg. A pedagógusként is dolgozó grafikust az előkészületekről kérdeztük.

Bővebben...

trans 
Get Adobe Flash player

Notice: Undefined index: v in /var/www/modules/mod_vidbox3/mod_vidbox3.php on line 47
Képújsághirdetések
trans 
Get Adobe Flash player

Hírnaptár

Február 2017
H K Sz Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5