Búcsú a Bibótól (videó + galéria)
Kultúra

Búcsú a Bibótól (videó + galéria)

Négy osztály búcsúzott középiskolás éveitől szombaton délelőtt a Bibó István Gimnáziumban. A 12.a-sok, b-sek, c-sek négy, a 12.-esek hat évig voltak az oktatási intézmény tanulói.

A végzős diákok életének egy korszaka lezárult. Az ünnepi rendezvényen Veszelszkiné Huszárik Ildikó igazgató szólt hozzájuk.

- Ti, végzős bibós diákjaink, felnőttetek. Képesek vagytok rangsorolni a szűkebb közösség és a nagyvilág értékeit. Szellemiekben és gyakorlatban egyaránt - fogalmazott. – Vannak titkos-csodarejtő nyelvek. A tiétek is az. Idézzétek csak fel egy-egy tanárotok már lélegzetvételkor tudható hangját, padtársatok ezerszer, de megunhatatlanul hallott szavát, bibós életünk összekötő szótárát. A pillanatok meghittsége a tiétek. Marad most már. Leválhatatlanul, örökre, végtelenül.

A végzős évfolyam nevében Tóth Tamás mondott beszédet. Ezt követően, az ünnepségen többen elismerésben részesültek.

Pro ingenio kitüntetés azoknak jár, akik a 4 vagy a 6 éves képzés során kitűnőek voltak. Kiváló tanulmányi eredményéért idén Bánóczki Rebeka, Fodor Zsófia (12.a), Kerti Petra, Poszranya Réka, Racsmány Ádám, Seres Bianka, Szabó Klaudia, Szebelédi Nikolett (12.b), Fülöp Sebestyén Bence, Péczka Nikolett, Schindler Regina és Varga Réka (12.) vehetett át díja mellé egyedi, számozott halasi csipkét jutalmul.

Az idegen nyelvi munkaközösség által alapított, nyelvi teljesítményt elismerő Pro linguam dicento díjat Barna Bence kapta angolból tett nemzetközi felsőfokú nyelvvizsgájáért és az OKTV-n elért 13. helyezéséért.

A Diákok a diákokért díjat ebben az évben Erdélyi Dávid érdemelte ki a diákközösségtől.

A szülők megalapították és idén adták először Az év közösségi diákja elismerést, mely Erdélyi Ákosé lett. Ugyancsak első alkalommal ismerték el ünnepségen a szülők iskoláért végzett tevékenységét.

A folytonosság jegyében Iskolapélda díszoklevelet vehettek át azok a bibós szülők, akik szintén ebben a középiskolában vagy a Szilády Áron Gimnáziumban, a Bibó jogelődjében érettségiztek.

Kép-szöveg: Pál László

{phocagallery view=category|categoryid=1313|limitstart=0|limitcount=0}