Gitárlat
Kultúra

Gitárlat

Czikkely Anna és Hegedűs Ákos közös estjének adott otthont a Közösségek Háza szombaton. Pannus képzőművészeti alkotásait hozta el, párja és vendégeik pedig zenével örvendeztették meg a közönséget.

 
A Gitárlat több földrészt érintő zenés utazásra hívta a jelenlevőket. Az előadás főszereplője Hegedűs Ákos volt, aki a műszaki egyetem másodéves gépészmérnök hallgatója és nagyon szeret gitározni. A műsor első felében a komolyabb művek voltak repertoáron, a második részben pedig a könnyedebbek. A klasszikusoktól a latin könnyűzenéig szólt a muzsika – vastapsot érdemlően. Akik ezt Ákossal együtt kiérdemelték: Jeszenszky-Sebők Judit (ének), Hegedűs Anna (ének), Hegedűs Dénes (gitár), Hegedűs Zoltán (gitár) és Máté Gergő (cajon dob).
 
gitárlat 04

A helyszínen Czikkely Anna grafikáiból, festmény- és tűzzománc munkáiból kiállítást tekinthettek meg a vendégek.

Pannus alkotásait több városban bemutatta már, ezúttal Kiskunhalason látogatható tárlata egészen október végéig.

- Én mindig megmaradok mindenki Pannusának, aki meghatározhatatlan időközönként előáll valamivel, ami feldobja a napodat. Ha pedig örülsz, ő is örül – fogalmazott egy, a Halasmédiának adott interjújában.

- Célom, hogy az emberek meglássák, hogy nem azért rajzolok, hogy én több legyek tőlük, hanem hogy mások kapjanak valami megfoghatatlant belőlem, amitől én nem leszek kevesebb – tudtuk meg művei kapcsán.

Kedves Pannus! Ezúttal is kaptunk tőled, tőletek. Köszönjük.

Kép-szöveg: Pál László

gitárlat 03