Versünnep városszerte
Kultúra

Versünnep városszerte

A költészet napját József Attila születésnapján ünnepeljük. Április 11-én Kiskunhalason több helyen is programokkal várják a közönséget. A kínálatból tallóztunk.

A Kertvárosi Általános Iskolában reggel 8 órakor tartottak verses megemlékezést, diákok szavalták klasszikus és kortárs költők műveit. A későbbiekben az órák közti szünetekben megzenésített költeményeket lehetett hallgatni az iskolarádióban. Az intézmény aulája is ünneplőbe öltözött: a Csipesz galériában tanulók alkotásaiból, versillusztrációkból nyílt kiállítás.

csoproitvers

A bibós versjárat 10 órakor indult. Fodor Bernadett magyaros diákjai városszerte bibós logóval ellátott idézeteket adtak át az őket meghallgató közönségnek.

babakocsis

Ezzel a versmegkedveltető járattal a költészet napi, négyéves hagyományukat folytatták.

IMG 0845

A VOKE (SZAKI) Művelődési Háza egész napos rendezvénysorozattal készült. Délelőtt 10 órától gyermek VERS-újságot készítettek. Ezzel párhuzamosan szabadidős tevékenységeken is részt vehettek a diákok.

vokegyerekek

Újdonság a kiskunsági VERS-vonat, mely 16.42-kor indul Kiskunhalasról Kelebiára. Előzetes jelentkezés alapján a Lyrával lehet együtt utazni, az együttes megzenésített verseket ad elő.

Érkezéskor Kelebia fogadja a résztvevőket. A községi költészet napi kulturális műsorban az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület és a József Attila Irodalmi Kör működik közre. Az előadás után 18.46-kor indul visszafelé a vonat és 19.17-re érkezik Kiskunhalasra. A versvonaton készült fotóinkat, amelyeket Anda Péter készített, itt nézhetik meg.

A városi könyvtárban április 15-én várják költészet napi programmal az érdeklődőket. A közönségtalálkozó vendége Szabó T. Anna lesz 17 órától.

Kép-szöveg: Pál László