Lélekutazás Szalay Lászlóval
Kultúra

Lélekutazás Szalay Lászlóval

Öt év után lépett újra közönség elé képzőművészeti alkotásaival Szalay László. A helyszín ezúttal a Közösségek Háza a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében.

 

- Tavaly nyáron döntöttem úgy, hogy legyen új tárlat, miután sokan kérdezték, mikor jön a következő. Bár személy szerint nem készültem rá, engedtem a kérésnek. Az új tárlat magáról az emberről szól. Az emberi én szép és kevésbé szép oldalát próbáltam ábrázolni. Lélekutazás ez a gonosztól az eufórikus örömig. Olyan, mint amikor egy ember pucérra vetkőzik. Nem fizikai, hanem lelki meztelenségről beszélünk – fogalmazott Szalay László.

Az Áldottak és átkozottak című kiállítás anyagában 20 kép szerepel. Közülük kettő régebbi csak – egy 2007-es és egy 2013-as -, de beleillenek a tematikába. A műveket a megnyitón Rébék Erzsébet ajánlotta a közönség figyelmébe.

- Valahol egy folyamat véget ér. A képek eddig születőben voltak. A gondolat, a hangulat, az érzés alakot öltött az alkotó kezei alatt. Szalay László most kitárulkozik a közönség előtt. Utazást tehetünk az ő belső pályáin – mutatott rá. A kiállítás április végéig látogatható a Közösségek Házában. A megnyitón készült képeket itt tekintheti meg.

Pál László

Fotók: Anda Péter

Még több cikk

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?

Dallista Sass Szilviával

Dallista Sass Szilviával