Jobbá teszi a napot
Kultúra

Jobbá teszi a napot

A költészet felfelé viszi az embert. Szabó T. Anna ezt gondolja és tesz is érte, hogy így legyen. Fontos számára az egyéniség tisztelete, a klasszikus kultúra.

 

- Nekem a vers mindennapos ünnep – mondta a városi könyvtár költészet napi rendezvénye kapcsán. – Ha reggel nem a laptopomhoz vagy a mobilomhoz nyúlok először, hogy a híreket olvassam, a napi bajokkal foglalkozzam, hanem kezembe veszek egy verses kötetet, akkor mindjárt jobb napom lesz. Ki lehet próbálni, ezt mindenkinek ajánlom- fűzte hozzá.

Szabó T. Anna a térségünkben töltötte egy délutánt. Előbb Kisszálláson, majd Kiskunhalason találkozott a közönséggel. - Ennek én mindig nagyon örülök. Most jön a könyvfesztivál, a könyvhét. A költészet napja körüli hajrá minden évben nagyon elfoglalt időszak. Minden nap volt egy vagy két jelenésem, a hétvégét is beleértve. Nekem nagyon élvezetes, hogy beszélgessek, különösen, ha beszélgetőtársam is van a színpadon – árulta el.

Kiskunhalason, a könyvtárban Palásti Károly gimnáziumi tanár kérdezte pályájáról. A közönség soraiból is lehetett kérdezni és dedikálásra is lehetőség volt. Szabó T. Annától megtudtuk, mostanában Shakespeare-műveket fordít és szonetteket tartalmazó könyv kiadására készül.

Kép-szöveg: Pál László