Játékos Szent György nap
Kultúra

Játékos Szent György nap

A vasárnap hirtelen komorrá, szeles-esőssé váló időjárás némileg átszabta a Kiskunhalasi Lovas és Szabadidő Központ által szervezett Szent György napi szabadidős rendezvényt, de a szélsőséges körülmények nem tántorították el az elszánt vendégeket a programoktól. A lovasbázis szerencsére rendelkezik olyan zárt, fedett létesítményekkel, ahol az időjárás sem jelenthet akadályt a programok megvalósításában. Így a kézműves elfoglaltság, az állatsimogatás, a natura tanya, no meg a lovaglási lehetőség is rendelkezésre állt a résztvevőknek.  

 
A rendezvény, ahogy ígérték délelőtt 10 órakor teljes készenléttel várta a Hirling József Lovasparkban a főleg gyermekekből álló érdeklődőket. A főbb programállomásokat a fedeles lovardában, a szalmatárolóban és a Nyereg Klub helyiségében alakították ki a rendezők.
 
NATURA TANYA
Talán a legkedveltebb elfoglaltságot jelentette a kicsiknek a Natura Tanya a szalmatárolóban. Ott aztán a kukoricaszemezéstől, a bálavár csatán át, a bárány vagy nyúl simogatásig, mindenféle érdekesség rendelkezésre állt. Éltek is a lehetőségekkel a gyerkőcök.
 
LOVAGLÁS
 
A szél és eső védett fedeles lovardában először egy karusszel gyakorlatot (csoportos lovas alaki mozgás) láthattak a vendégek, aztán aki kedvet érzett az lovaglást is kipróbálhatta szakavatott kísérők segítségével.
 
KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS
 
A Nyereg Klubban, a lovasok pihenő helyiségében meleget árasztva ropogott a fával megrakott tűzhely és a fürge újjak az asztaloknál hozzáértő segítséggel termelték az apró, kreatív alkotásokat.
 
UGRÓ BEMUTATÓ
 
A bátrabbak a külső lovardát, a négy évszakos pályát is felkeresték, ahol Füzér Gábor segítőivel bemutató lovardát tartott, különböző nehézségű ugrásokkal. Még több kép itt!
 
 
Ha az időjárás nem is volt ideális, de a gondos előkészítés, a rugalmas alkalmazkodás megmutatta, hogy a lovasbázis számos programlehetőséget nyújt nem csak lovasoknak, hanem a szélesebb érdeklődési körű szabadidős elfoglaltságot keresőknek is. A lovasbázis legnagyobb szabású rendezvénye a jövő héten csütörtöktől veszi kezdetét, az Országos Minősítő Díjugrató Versennyel.
 
KI

Még több cikk

Dallista Sass Szilviával

Dallista Sass Szilviával