Mesés aprók tánca
Kultúra

Mesés aprók tánca

„Nyisd ki, Isten, kiskapudat, Hadd lássam meg szép napodat! Süss föl, nap, fényes nap! Kert alatt a ludaim megfagynak" - szól az április mondóka. Nagy érdeklődés mellett érkeztek kicsik és nagyok egyaránt a Szent György Havi Aprók Táncára a kiskunhalasi városi könyvtárba.

A Pásztortűz Egyesület és a Fészekrakó Egyesület rendezvényén, a 14 éven aluli gyermekeket és szüleiket várják, akik szeretnének kikapcsolódni egy szombat délután.

Április utolsó hétvégéjén Fehérváry Lilla, a Madárdal Zenekar tagja várta az apróságokat. Ünnepszerző játszóházzal az esztendő ünnepeihez, jeles napjaihoz kapcsolódó táncház volt kicsiknek és nagyoknak. Szent György és a sárkány legendájához kapcsolódóan mesével és közös énekléssel múlt el a tartalmas szombat délután. S. Császár Anna kézműves tevékenysége is színesítette a családi eseményt. A gyerekek sárkányokat örökítettek meg az agyagban.

Az immár tízéves eseménysorozat célja továbbra is, hogy minél többen és minél fiatalabban megismerkedjenek az érdeklődők a magyar népi kultúrával.

Legközelebb május 21-én, szombaton 15 órától a kiskunhalasi városi könyvtárban jöhetnek az aprók táncára a családok.