Kerámiakiállítás és Zöld Marci
Kultúra

Kerámiakiállítás és Zöld Marci

Nagyszabású rendezvény házigazdája volt szerda kora este a Berki Galéria. A kiállítóteremben S. Császár Anna Pipacskeringő című tárlata várta az érdeklődőket. Az udvaron a Berki Galéria homlokzatának avatását tartották, melyet Zöld Marci alakja díszít.

 

S. Császár Anna kiskunhalasi születésű, itt él és alkot. A kerámiázást, az agyagból való alkotást 30 évvel ezelőtt kezdte. Az első önálló kiállítása 1997-ben volt városunkban, melyet az elmúlt két évtizedben újabbak követtek határon innen és túl. A legfrissebb a Pipacskeringő.

- A kezdetek óta, 30 éve készítek pipacsokat. Azóta is kedvelik az emberek és én szívesen csinálom – árulta el érdeklődésünkre. - Különböző szép felületeket szeretnék képezni. Erre kiválóan alkalmasak a pipacsok, és ez a megállapítás a hullókékekre is vonatkozik. Az épület Berki-feliratának betűi inspiráltak arra, hogy ilyeneket alkossak – tette hozzá.

Szakál Aurél múzeumigazgató elmondta, a Berki Galéria homlokzatának átalakítása alkalmából nyílt meg most S. Császár Anna kiállítása. A tárlatot a város nevében Farkas Dániel alpolgármester ajánlotta a közönség figyelmébe. A művésznő sikeres pályája kapcsán kiemelte: külön elismerendő, ha valaki úgy felvállalja a tehetséggondozást, ahogy ő is teszi szakköreivel, alkotótáboraival. A rendezvényen közreműködött a Baby Scratch My Back zenekar. Az udvaron a Berki Galéria homlokzatának avatására került sor. Tervezője Zalatnai Pál, a kerámiabetűk alkotója S. Császár Anna. Az ünnepi eseményen Fülöp Róbert polgármester mondott beszédet, bemutatva az épület történetét. A Berki Galéria impozáns külsővel és belső terekkel várja a látogatókat a kultúra, a művészetek halasi házaként.

Pál László

Fotók: Pozsgai Ákos, Kovács Iván