Legyen következetes!
Kultúra

Legyen következetes!

Spiritualtec – Hegedűmeditációk címmel hívta zenés találkozóra a helyi közönséget Balázs Gergely. A hegedűművész pályája több mint két évtizede indult. A szakma kiválóságaival játszott együtt, az utóbbi időben viszont szólóban koncertezik. Előadása Bács-Kiskun megyei premierje városunkban volt a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében.

 

 

Balázs Gergely 1995-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneakadémián hegedűművész-tanárként. Nemzetközi mezőnyben is megmérette magát: Kelet-Európa legjobbjaként vett részt 2011-ben a Boss Loop Stationon Los Angelesben, ahol harmadik helyezést ért el. Turnézott Al Dimeolával, a Jethro Tull együttessel és Ennio Morriconéval. Tőle – elmondása szerint – nagyon sokat tanult. Abból ahogyan élte az életét, amilyen vezérfonal mentén haladt.

hegedu01

- Az ember, ha tudja, hogy mit akar csinálni, akkor ragaszkodjon hozzá! Legyen következetes! Ne forgácsolja szét az erőit és az energiáit, se az érdeklődését! Az én életemben is van egy fővonal a váltástól kezdve. Onnantól, hogy saját szólóanyagokkal kezdtem foglalkozni, írok, improvizálok. Most már érettebben, összetettebben. Balázs Gergely átállási időszakban van. Budapesti koncertjei után vidéken is egyre több helyre szeretné elvinni és megismertetni produkcióját.

hegedu02

- Szólistaként új műsorral indultam útra. Van egy sajátos zenei közeg, ami nekem tetszik, amit máshol nem tudok megvalósítani. A koncertből meríteni és töltekezni lehet. Nagyon-nagyon remélem, mindenki számára ilyen hatású lesz. A koncert címe: Spiritualtec – Hegedűmeditációk. A kiskunhalasi közönség a Közösségek Házában vehetett részt e különleges programon.

hegedu04

- A célom az, hogy a spiritualitás, a lelki világ irányába forduljak én magam is. Meditálok a színpadon, miközben játszom a zenéket. Megpróbálom úgy átengedni a belső hangokat, inspirációkat, hogy az értelmem, a korlátaim minél kevésbé szóljanak bele a megvalósításba. Szeretném, ha azok, akik e zenét hallgatják, szintén érdeklődnének ez iránt.

Pál László

Fotók: Anda Péter