Lyra-matiné
Kultúra

Lyra-matiné

A Szent Iván-nap délelőtti műsorában lép fel a Lyra. A Pro Urbe-díjas kiskunhalasi együttes ezúttal Napleányka című előadásával érkezik a színpadra. A részletekről Csorvási Zoltán zenekarvezetőt kérdeztük.

- A Szent Iván-napi vigadalomra immár harmadik alkalommal kerül sor. Kezdetektől részt vesztek a programon?

– Igen, ha jól emlékszem, a kezdetek óta. Ez a rendezvény is bizonyítja, hogy lehet és kell is merészeket álmodni és a halasiak vevők minden jó ötletre. Az pedig, hogy van egy gyönyörű természeti értékünk, a Sóstó, önmagáért beszél. Vadkerti Mónika már sokadszorra bizonyítja lelkes és kitűnő szervezőkészségét.

- Idén Napleányka címmel adtok műsort június 25-én délelőtt 11 órakor. Milyen repertoárral érkeztek?

– A Napleányka című dal a tavaly megjelent gyermek CD-nk egyik dala. A Nagyváradon élő költőnő, Tóth Ágnes verse. Mint mindig, most is játszunk régebbi Lyra-dalokat a gyerekeknek.

Az is megszokott, hogy a közönség összetétele és hangulata határozza meg a repertoárt, amin pillanatok alatt tudunk változtatni ott, a helyszínen.

- Elsősorban gyerekközönséghez szóltok, ahogy Erdélyben is tettétek a gyermeknapi rendezvényeken. Milyen élményeket szereztetek a határon túli fellépés alkalmával?

– Erdélyben negyedik alkalommal voltunk a gyermeknapon Kolozsváron. Ott is változtattunk menet közben a repertoáron. A Lyra-dalok mellett sok népdalt is énekeltünk együtt a szülőkkel és a gyerekekkel.

Szöveg: Pál László
Fotó: Anda Péter

Még több cikk

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?

Húsvéti dallista

Húsvéti dallista

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Delhusa Gjon-nal