Hagyományőrzők és rockerek a Jánoshalmi Napokon
Kultúra

Hagyományőrzők és rockerek a Jánoshalmi Napokon

Jánoshalma idén ünnepelte a testvérvárosi kapcsolatának 75 éves évfordulóját a szerb, vajdasági Temerin városával. Az elmúlt hétvégi Jánoshalmi Napok egyik kiemelkedő eseménye volt a testvérvárosokhoz fűződő fellépők és programok, de színpadra léptek a helyi művészeti csoportok mellett a hazai zenei világ ismert sztárjai Nagy Feró és a Beatrice és a mulatós zene egyik királya, Kaczor Feri is. 

 

 

 

Az időjárásra nem lehetett panasz a hétvégén a Jánoshalmi Napok rendezvénysorozaton, a színes program kavalkád számtalan szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget kínált az érdeklődőknek. Egymást követték a színpadon a helyi és vendég hagyományőrző együttesek és különböző művészeti csoportok.

jannap-2
Czeller Zoltán Jánoshalma polgármestere megnyitó köszöntőjében külön fontosnak nevezte a határokon átívelő, nemzetközi testvérvárosi kapcsolatokat a magyarok lakta területeken.

jannap-3
A hétvégi eseményen többek között bemutatkoztak a jánoshalmi művésztábor és a Szenttamási és Jánoshalmi Díszítő Művész Kör alkotói is. A mutatványos bohócok, iskolai csoportok mellett, sok százan tapsoltak Nagy Ferónak a Beatrice koncerten és zsúfolásig meg telt a város sétálóutcája Kaczor Feri koncertjén is, ahol szintén rengetegen csápoltak a mulatós királynak.

Az eseményen készült további képeket iit és itt nlzheti meg.


Halasmédia Online
Fotó: Pozsgai Ákos