Mutatja, merre vezet a kulturális út
Kultúra

Mutatja, merre vezet a kulturális út

Nyár elején volt a premierje a Thorma János Múzeum és a múzeumot támogató alapítvány legújabb kiadványának. A Kiskunhalas járás kulturális út címmel megjelent kétoldalas tájékoztató a városi és járási kulturális látnivalók mellett térképeket is tartalmaz, ezért hiánypótló a maga nemében.

Előzménye volt egy a nevezetességeket képekkel, leírással bemutató füzet Kulturális út a Kiskunhalas járás és az Észak-bácskai körzet területén címmel, valamint a Kiskunhalasi kulturális út zsebtérkép 48 városi ponttal és néhány fotóval.

A most megjelent kiadvány Kiskunhalasi járás kulturális út címmel kibővítve, immár 52 halasi ponttal látott napvilágot. Hat városi vendéglátóhely kiemelten is szerepel benne, a könnyebb tájékozódást térkép segíti.

Pirtó, Harkakötöny, Kunfehértó, Kisszállás, Balotaszállás, Tompa, Kelebia és Zsana is megtalálható rajta szintén térképekkel, kiemelt kulturális állomásokkal, emlékművekkel, szobrokkal, természeti látványosságokkal.

- Az ide látogatóknak és a helyi lakosoknak is fontos és hasznos ez. A kiadvány segíti a turistákat abban, hogy megismerjék, milyen helyi értékek találhatók ebben a térségben. A térkép bemutatója a Múzeumok Éjszakáján volt. Több év munkájának eredménye a Kiskunhalasi járás kulturális út – tudtuk meg Gyarmati Andreától. - A környező települések hivatali és kulturális munkatársai segítségével gyűjtöttük össze a látnivalókat – fűzte hozzá a muzeológus.

A kiadványt Gyarmati Andrea és Szakál Aurél állította össze, hozzájutni a múzeumban és a Városmarketing Irodában lehet. A térkép tervezése Firbás Zoltán Imre nevéhez kötődik.

A jövőben szeretnék, ha a Duna-Tisza köze déli részét átölelő kulturális út is létrejöhetne. 

Kép-szöveg: Pál László

Még több cikk

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal