Friss nyári csipkekollekció
Kultúra

Friss nyári csipkekollekció

A Csipkeház időről időre újítja kínálati kollekcióját. A múlt század elejétől napjainkig közel 500-féle halasi csipketerv készült, ami az elmúlt hetekben tovább bővült. A korábbi alkotások nagy része kivarrt csipkeként a mai napig elérhető. A közelmúltban négy újdonsággal bővül a kínálat. Valamennyi tervet a tehetséges, halasi csipketervező, Bródi Mária készítette, egyedi megrendelések alapján. Hasonló témájú, de más megjelenésű csipke csak a szélmalom esetében található, a többi teljesen újdonság, egyfajta hiánypótlásnak is tekinthető – tudta meg a Halasmédia Szécsiné Rédei Évától, a Csipkeház igazgatójától. 

 

A Madonnát Hrk Erika kontúrozta, Pajorné Berta Gyöngyi varrta. A szélmalom Vancsik Ágota és Monostori Melinda alkotása. A juhász Hrk Erika és Keresztúri Julianna keze munkájával öltött formát. A rózsát Vancsik Ágota kontúrozta és Antóni Tamásné kivitelezte. Iparművészeti remekünk a nyár folyamán is utazik, időről időre máshol csodálhatja meg a közönség. Hamarosan Szegeden vendégeskedik illusztris környezetben.

- Fontos, hogy a külföldi és a hazai nagyvárosok mellett a környező településeken is bemutatkozzunk. Ilyen alkalmakkor rácsodálkoznak mind a kiállítási anyagra, mind a készítés folyamatára. A Magyar Turizmus Zrt. Dél-Alföldi Régiója szervezésében augusztus 11-től 14-ig a Hungarikum, mint turisztikai vonzerő elnevezésű programon, Szegeden vendégeskedünk. A Csipke Hotellel közösen képviseljük a várost az expo jellegű rendezvényen. Reményeink szerint a megjelenéssel növelhetjük a látogatóink számát - mondta Szécsiné Rédei Éva. A Csipkeház a nyári időszakban minden nap, hétfőtől vasárnapig 9-től 17 óráig tart nyitva. Várják az iparművészeti remekünk iránt érdeklődő látogatókat. 

Pál László

Fotó: Pál László (címkép), Csipkeház