Az én sztorim
Kultúra

Az én sztorim

Lakatos Levente Arany könyv díjas szerző. Hazánk egyik legnépszerűbb bestseller írója rendszeresen járja az országot, és találkozik olvasóival. Görögországi nyaralása után érkezett Kunfehértóra, ott beszélgettünk.

 

 

 

 

- Az én sztorim címmel osztottad meg a sikerrel kapcsolatos tapasztalataidat. Mi jelenti számodra a sikert? Meghatározható egyáltalán?
- A siker nagyon múlékony. Ha karrier szempontjából nézzük, nyilván az eredményeket jelenti. Magánélet és személyiségfejlődés szempontjából a magadra találás lehet a siker. Az összes olyan, amit sikernek hívunk, tényleg illékony, mert nagyon gyorsan el is hullhat, ha az ember nem tartja kordában, nem keres új utakat az életében. A megújulás rendkívül fontos.


- Néhány hete külföldön nyaraltál. Milyen impulzusokat szereztél?
- Görögország nagyon szép, én Rodoszon nyaraltam. Volt szerencsém bejárni majdnem az egész szigetet, mert autóval tudtam közlekedni. Hegyvölgyes, nagyon egzotikus a környezet. Egy nagyon szép szállodában laktam, azt a fajta kialakítást, a helyszínt, a tapasztalatokat majd be fogom építeni a regényembe, a Szigor folytatásába, mely egy trilógia része lesz. A második kötet év végén jelenik meg.


- A korábbi év alkotása, a Szeress jobban Arany könyv díjat nyert. Hová teszed az életedben?
- Azért különösen megtisztelő ez a díj, mert ez a regény az első, Barbibébi című kötetem folytatása, amely hat éve meglehetősen megosztóra sikeredett. Elég sokan támadtak is miatta, elég sok negatív kritikát kapott. Volt bennem olyan vágy, hogy megmutassam a közönségemnek is, illetve a fújolóknak, hogy mi történt velem az elmúlt öt-hat évben és hová sikerült fejlődnöm az írás tekintetében. (Lakatos Leventével készített bővebb interjúnkat a Halasi Tükör augusztus 10-i számában olvashatják.)


Kép-szöveg: Pál László