Szalai-karikatúrák Halason
Kultúra

Szalai-karikatúrák Halason

Portrék, sportolók, ismerős arcok és a rock and roll. A hatodik alkalommal megrendezett Szabadkai Kulturális Napok első rendezvényeként Szalai Attila karikaturista kiállítása nyílik a Közösségek Házában, augusztus 25-én, csütörtökön 18 órakor. A vajdasági alkotó művei 1995. óta jelennek meg különböző újságokban, azt tartják róla, hogy valódi őstehetség.

 

 

 

Hatodik állomásához érkezett a Szabadkai Kulturális Napok programsorozat, amelynek első rendezvénye csütörtökön kora este lesz a Közösségek Házában. Évek óta hagyomány, hogy egy-egy művész, vagy csoport, együttes mutatkozik be a halasi közönség előtt. Csütörtökön 18 órakor Szalai Attila karikaturista alkotásait bemutató tárlat nyílik majd. A grafikus, autodidakta művész 1964-ben született Szabadkán, művei 1995. óta rendszeresen jelennek meg  a Hét Napban, a Magyar Szóban, a Sportéletben és több magyarországi újságban.

Témái között a portré, sport, zene, magyarság szerepel. Eddig két szerbiai, valamint hat külföldi, egy szegedi és öt budapesti elismerésben részesült. Legutóbb elnyerte a Magyar Kultúra Alapítvány különdíját. Azt tartják róla, hogy valódi őstehetség és erről a halasi közönség is meggyőződhet majd.