300 év - 300 zenész
Kultúra

300 év - 300 zenész

Egy ünnepségsorozattal emlékeznek a mélykútiak a város újratelepülésének háromszázadik évfordulójára. Az eseménysorozat egyik legmeghatározóbb pontja a néhány napja lezajlott 300 év – 300 zenész fantázianevű koncert. A házigazda település zenészei mellett a térség több városából, így természetesen Kiskunhalasról is érkeztek fúvósok, hogy egy nagy közös koncerttel kápráztassák el a Mélykút központjában összegyűlt tömeget.


- Egyáltalán nem volt nehéz együtt dolgozni a háromszáz zenésszel, hiszen mindenki nagyon komolyan vette a feladatot. Próbáltunk egy színes repertoárt összeállítani a mai napra, összesen hat dalt, dalcsokrot játszunk el így közösen – mondta el kérdésünkre Czipták Zsolt karmester.

melykutzene01

Bányai Gábor országgyűlési képviselő fantasztikus kezdeményezésnek tartja a térség zenészeit egyesítő produkciót. Véleménye szerint ahhoz, hogy egy falu vagy város fejlődni tudjon, ugyanilyen összefogásra van szükség a mindennapokban.

- Három évszázad hatalmas időszak, főleg egy település életében. A mélykúti embereknek az idők során nagyon sok nehézséget kellett átvészelniük, de kitartásuknak, szorgalmuknak köszönhetően egy igazán virágzó, szép települést tudtak felépíteni. Sok település lakosaiból hiányzik az a büszkeség, ami a mélykúti emberekben szerencsére megvan – méltatta a helyieket a politikus.

melykutzene02

A koncert az eredetinél jóval tovább tartott, hiszen a publikum több alkalommal is hangos vastapssal ösztönözte a zenészeket az újabb és újabb dalok eljátszására.

melykutzene03

Szöveg-fotó: Szőri Attila (galéria)