A Cigány Szüreti Fesztivál programja
Kultúra

A Cigány Szüreti Fesztivál programja

Főzés, emlékhely szentelés, vérpezsdítő tánc és zene. A Halasi Szüreti Napokkal párhuzamosan 15. alkalommal rendezik meg a Cigány Szüreti Fesztivált. A helyszín a Tó utcai Cigány Közösségi Ház. Szeptember 11-én, szombaton már délelőtt fél 9-kor megkezdődnek a főzőverseny előkészületei. Fél 2-kor lesz az ételek zsűrizése és díjazása, aztán kiosztják, elfogyasztják a bográcsok tartalmát.

 

Szombat délután 15 órakor megemlékeznek a cigányság tömeges oktatásának évfordulójáról. Az emlékhelyet a katolikus egyház közreműködésével szentelik fel. A Cigány Szüreti Napok hivatalos megnyitója délután 17 órakor kezdődik. A rendezvényt Fülöp Róbert, Halas polgármestere nyitja meg. Beszédet mond Rostás László, Kiskunhalas Város cigány Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke és Szűcs Csaba alelnök.

 

Délután fél 6-tól a táncé, a zenéé és a szórakozásé lesz a főszerep. Fellépnek: Kocsis Amira vers, Oláh Alex szólóénekes, Morvai Zsolt amatőr művész vers és cigány népmese, Mélykúti folklór együttes, Virágzó Tehetség Művészeti Egyesület, Esély együttes, Gogi és barátai cigány zenekar Baja,.

 

A Cigány Szüreti Fesztivál sztárvendége, a Romániából érkező Mohácsi Brigi a tervek szerint 20 órakor lép színpadra.

Szöveg: Fehér Erika

Még több cikk

Húsvéti dallista

Húsvéti dallista

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig