Folk, divat, tánc, zene
Kultúra

Folk, divat, tánc, zene

A folk, az ehhez köthető divat, zenével, dalokkal és kerettörténettel fűszerezve. A halasi Borudvar közönsége egy különleges bemutatót láthatott. A A lengyeltótiban élő Rimóczi házaspár Hajni és Laci viseletkészítéssel foglalkoznak több mint egy évtizede. Az élőzenés folkutazáson igyekeztek minél több viseletet felvonultatni, hogy a laikus emberek is lássák: nem csak a kalocsai- és a matyóviselet magyar. A másfél órás produkció nagy sikert aratott.

 
Több táncegyüttes összefogásával született meg egy különleges előadás. Tizennégy tájegység viseletét mutatták be tizenöt jelenetben a táncosok. A megálmodó Rimóczi Hajni és férje, Laci volt, akik azt szerették volna bebizonyítani, hogy milyen  sokszínű a viseletek palettája és ezt meg lehet mutatni színpadi körülmények között úgy, hogy a nézők egy színházi előadáson érezzék magukat.
A folkelemekkel tarkított, élőzenés rendhagyó divatbemutató közel másfél órán át szórakoztatta a közönséget. A hangulat tetőfokán, a fináléban több pár a pódium előtt ropta fergeteges táncát. 
Jáger Levente
Fotók: Kovács Iván (GALÉRIA)

Még több cikk

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal