Programok az elkövetkező napokra
Kultúra

Programok az elkövetkező napokra

Mozgalmasan indul a november. Egymást érik majd a különböző programok. November 4-én, a nemzeti gyásznapon érnek véget a halasi ’56-os programok. 16 órakor az országzászlónál levonják a forradalmi lobogót. Ezt követően a főtéri Kopjafánál Bányai Gábor országgyűlési képviselő mond beszédet, majd ökumenikus megemlékezés és koszorúzás lesz.

 

November 4-én a Magyar tudomány ünnepe alkalmából a városi könyvtárban 17 órakor Horváth Gábor biofizikus, egyetemi docens mond köszöntőt, majd a digitális korszak kommunikációjáról, a halasi klímaváltozásról és a savas esőről lesznek előadások.

November 5-én, szombaton 10 órakor kezdődik a Szilády Gimnáziumban a Szilády tudományos konferencia. Buda Ferenc Kossuth – és József Attila díjas költő lesz a díszvendég.

Megszépült a gőzös. Szombaton 11 órakor tartják a vasútállomásnál az elmúlt hetekben felújított mozdony avatóját.

Megoldják a legrafináltabb feladványokat is. November 5-én és 6-án a legjobb rejtvényfejtők jönnek Halasra. A Csipke Hotelben rendezik az V. Halas kupa országos rejtvényfejtő bajnokságot.

A spártai kihívást leküzdő Jeszenszky Péter november 6-án 15 órától a Közösségek Házában tart élménybeszámolót nem mindennapi sportteljesítményéről.

Túrázni is lehet szombaton. Izzik a galagonya elnevezéssel Pirtó-Halas buckatúrát szervez a Zöld Közösségért egyesület. Gyülekező 9 órakor a vasútállomásnál.

Hetedikén hétfőn Müller Péter Aranyfonál címmel tart előadást a filmszínházban. 8-án kedden 18 órától pedig a Forrás új tükör klubban – a Közösségek Házában Vedres Ferenc és Vedres Nagy Ibolya legújabb kötetét mutatják be.

9-én 19 órától Dumaklub lesz a Közösségek Házában. A Szomszédnéni Produkciós Iroda mutatja be önálló estjét. A jövő hét második fele pedig már a Márton napi libás, lámpásos programokról fog szólni.

Fehér Erika

Még több cikk

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal

Dallista Sass Szilviával

Dallista Sass Szilviával

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral