Negyven év, negyven dallal
Kultúra

Negyven év, negyven dallal

Különleges koncertre készül a Lyra együttes abból a 40. születésnapja alkalmából. A próbák október eleje óta zajlanak, ezúttal is, mint a 30 és 20 éves jubileumon, színpadra lépnek az egykori tagok is. A Szaki könyvtárában péntekenként, szombatonként felcsendülnek a régi és újabb dalok, a közös élmények, történetek felidézése közben az az érzésünk lehet, a Lyra bizony egy nagy család.

 
 
 
December 3-án egy különleges koncerttel ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Pro Urbe-díjas Lyra együttes. Az esten stílszerűen 40 dal hangzik majd el az elmúlt négy évtized igen gazdag zenei terméséből. Amikor leírom azt, hogy a zenekar tagjai nagyon készülnek, egyáltalán nem túlzok. Volt már ruhapróba is, de ami még fontosabb, hétről-hétre órákon át zajlik a felkészülés a Szaki könyvtárában.
Csorvási Zoltán és Sutyinszki „Jerry” János kezében van a képzeletbeli karmesteri pálca, láthatóan, hallhatóan ők a motorjai a próbáknak és a közös muzsikálásnak. Mindenkiben megvan az egészséges izgalom, lámpaláz, de rendkívül jó hangulatban telnek az órák. Szinte minden dalhoz van egy történet, egy emlékezetes momentum, amelyet persze meg is vitatnak rögtön. Óriási a repertoár, ebből kellett azt a negyvenet kiválasztani, amelyek ehangzanak majd a jubileumi koncerten.
- Megvan a végleges lista, a sorrend is, gyakorlunk, gyakorlunk, gyakorlunk, hogy minden tökéletes legyen a koncerten. A jelenlegi formáció és a régi tagok mellett lesznek majd vendégeink is. Fellép velük a Központi Református Általános Iskola Kicsinyek Kórusa, valamint a Kiskun Táncegyüttes is. Fontos szerepe lesz majd Sáli Levinek is, aki szintén itt van a próbáinkon - mondta Csorvási Zoltán. Már lehet jegyeket vásárolni az estre a Halasmédia szerkesztőségében. 
Jáger Levente
Fotók: Anda Péter

Még több cikk

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal