Programcsokor advent jegyében
Kultúra

Programcsokor advent jegyében

Jön az első adventi hétvége. Meghitt pillanatok és nagy meglepetés várja azokat, akik 27-én, vasárnap 17 órára ellátogatnak a halasi főtéri zenepavilonhoz. Az első gyertya meggyújtásánál a református egyház közreműködik. Először áhitat lesz Édes Árpád vezetésével, majd felcsendül az ének is. És, hogy mi lesz a meglepetés, azt nézzék meg személyesen! A gyertyagyújtások időpontja a többi adventi hétvégén is délután 5 óra lesz a főtéren mindig más egyház közreműködésével.

 

Ha már az ünnepi programoknál tartunk. Ugye tudják, hogy több év szünet után a Halasi Média és Kultúra Kft. újra meghirdette a mikulásrajz akciót? Ezúttal nem kell behozni a szerkesztőségbe a kész alkotásokat, hanem személyesen lehet odaadni a Mikulásnak. December 10-én, Halas főterén fogadja majd a gyerekeket a Mikulás és a rajzokért cserébe egyedi ajándékot fog adni. Utána pedig fergeteges Szandi és Muri Enikő koncert veszi kezdetét, de lesz lovas kocsikázás és mézeskalács-sütés is.

Készítsék a futócipőket, kerékpárokat és az adományokat. December 10-én lesz a 2. jótékonysági Mikulásfutás is Halas főterén. A zenés bemelegítés után 11 órakor lesz a rajt. Azt kérik, hogy a résztvevőkön legyen Mikulás sapka, vagy valamilyen piros ruhadarab. A Bernáth kollégiumba, a Családsegítő szolgálathoz és a hajléktalan szállóra szánt adományokat ott a helyszínen is le lehet adni, illetve a Halasmédia szerkesztőségében december 10-ig.

Karácsonyig még elkészül! A Végh-kúriában az ünnepi kellékek, ajándékok elkészítéséhez adnak segítséget több hétvégén keresztül. November 26-án, szombaton 15 órától Mikulásokat és díszcsomagolást lehet készíteni a Kiskun Népművészeti Egyesület Motolla Kézműves Műhelyének segítségével. A foglalkozásokat Kovács Ibolya vezeti.

Ne feledkezzenek meg arról sem, hogy a gyerekek Szent András havában is ropják a táncot. November 26-án 15 órától a Martonosi Pál Városi Könyvtár ad otthont a már nagy hagyományokkal rendelkező aprók táncának.

Közben vannak állandó programok is. A Közösségek Házában minden héten a megszokott időpontokban van például bridzs, zenés-énekes Ringató foglalkozás kicsiknek és szüleiknek, callenetics, mozgás és tánc, illetve sakkfoglalkozások.

Szöveg: Fehér Erika