(►) Szűcs Judith: 45 év Száguldás
Kultúra

(►) Szűcs Judith: 45 év Száguldás

Szűcs Judith a kiskunhalasi Adventi Vásár és Zenés Napok sztárvendége lesz december 17-én 17.30-kor a főtéren. A népszerű énekesnő, aki diszkókirálynőként platina- és aranylemezekkel büszkélkedhet, jövőre ünnepli pályafutása 45. évfordulóját. Ebből az alkalomból új CD-t is megjelentetett. Szűcs Judith a fellépése után dedikál a Városmarketing Irodában, ahol szombaton 14 órától kiállítás tekinthető meg hanghordozóiból.

 

- A zene világnapján mutattad be új dalod a közönségnek. Már első hallásra nagy sikert aratott a jelenlevők körében ez a funkys stílus. Kik a szerzői a Táncold át című számnak?

- Dandó Zoltán írta a zenéjét, a szövegét és ő is hangszerelte. Nemrég ismertem meg személyesen, nem utoljára dolgozunk együtt. Ő is keveri a lemezt és nagyon sok dalban segít. A Táncold át című dal annyira új, annyira modern. Nekem is nagyon tetszik. Örülök, hogy ilyen friss dolgokba is bele merek menni. Egy nagyon jó videoklipet is elképzeltem már neki…

- Nagyszabású koncertshow előtt állsz. Legutóbb 2004-ben a Stefánia Palotában volt hasonló, 2017. április 10-én pedig az Erkel Színházban várod a közönséget 45 év Száguldás című jubileumi előadásodra. Azt hiszem, nehéz lehet válogatni dalokat ebből a hatalmas repertoárból…

- Nem nagyképűen mondom, de az a jó, ha az ember kedvező helyzetben van. Az a jó, ha az énekesnek az a problémája, hogy mit ne válasszon be a műsorába, vagy mit ne tegyen rá a lemezre, mert olyan sok a slágere. Én így jártam, és ennek nagyon örülök. Büszke vagyok erre. Most egy jubileumi CD-vel jöttem ki, amin van új is, van régi is, de új ruhákba öltöztetve. A Táncolj még is vadiúj köntöst kapott. A koncert és az új CD címe is: 45 év Száguldás.

szucs02

- Tévéből, rádióból, újságokból, fellépésekről ismerik az emberek Szűcs Judithot. Mivel töltöd az idődet, mivel töltődsz fel, amikor éppen nem énekelsz?

- Ha mostanában nem énekelek, az az idő az összes intézkedést magában foglalja. Táncot, koreográfiát tanulunk, mert 16 táncosom is lesz a show-ban. A filharmonikusokkal, a zenekarral is össze kell dolgozni, a látványtervezővel a rendezővel is meg kell beszélni a részleteket. Egyeztetnem kell a vendégekkel. Balázs Fecó, Szűcs Antal Gábor, Tátrai Tibor érkezik hozzám a színpadra. Rengeteg a dolgom, nem érek rá tétlenkedni. Néha egy pilates torna azért belefér, de egyébként mostanában még arra sincs időm, mert rohangálok állandóan. Év végére kijövünk a city poszterekkel, azután januártól az óriásplakátokkal.

- Előtte azonban december 17-én este Kiskunhalason, az Adventi vásárban vendégeskedsz a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. meghívására…

- Bizony…

- Közel 20 éve nem énekeltél Kiskunhalason. Milyen repertoárral érkezel?

- Mindenképpen fogok vinni olyan régebbi slágereket, amiket már átdolgoztunk, meg az új dalt is most már mindenhol szeretném énekelni, mert nagy sikere van. Egy dalból akkor lesz sláger, ha sokat halljuk, úgyhogy mindenképpen elviszem.

- Szereted a karácsonyt, az ünnep hangulatát. Mondtad, hiszel az angyalokban, és úgy tudom, gyűjtöd is az angyalka figurákat.

- Nem gyűjtöm, de mindig azt kapok. Hiszek abban, hogy mindenkinek van egy őrangyala, és körülöttünk vannak, segítenek minket. Én úgy érzem, hogy engem nagyon-nagyon szeret a jó Isten. Idáig is szeretett, de valahogy most még jobban érzem ezt az erőt, szeretetet. Terelget pontosan arra, amerre nekem még mindig van helyem, utam.

Szöveg: Pál László

Fotók: Kaszás Bence

Még több cikk

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?

Dallista Sass Szilviával

Dallista Sass Szilviával