Képeslap album Halasról
Kultúra

Képeslap album Halasról

Új kiadvány kapható településünk és vidéke nevezetességeivel Üdvözlet Kiskunhalasról címmel. Kiállítással egybekötött bemutatóját szerdán tartották a Thorma János Múzeumban telt ház előtt. A kötet régi és új képeslapokat tartalmaz háromnyelvű – magyar, angol, német – szöveggel segítve a történeti háttér megismerését.

 

Az Üdvözlet Kiskunhalasról. Kiskunhalas és környéke képeslapjai 1898-2016 című könyv 130 oldalon 3 fejezetet tartalmaz. Bemutatja a régi képeslapokat, az elmúlt 70 év helyi és a járás településeinek lapjait. Szakál Aurél igazgató köszöntötte a közönséget a Thorma János Múzeum képviseletében. A most megjelent album a korábbi, 2000-ben kiadott képeslapos könyv nagymértékben bővített változata. Kifejezte, a múzeum azon van, hogy a raktárában levő anyagból minél többet bemutasson. Ezúttal képeslapokkal tette ezt.

konyv03

Molnár Nándor a Halasi Múzeum Alapítvány nevében beszélt a rendezvényen. Megtudtuk, az alapítvány 20 éve segíti a múzeumot és kiadványai megjelentetését.

konyv04

A könyvbemutatón részt vett dr. Kiss Endre Károly gyűjtő. Rámutatott: igényes készülődés előzte meg a kiadvány megjelenését. Nagyon szép, kivitelében és tartalmában értékes munka. A kötet 270 darab képet tartalmaz. A könyv nagyon sokaknak örömet szerezhet. A maga nemében hiánypótlónak számít a térségben.

konyv05

Fülöp Róbert arról beszélt, hogy a képeslap marketing eszköz a települések reklámozására. A polgármester szerint minden település igyekszik a legmélyebb eszenciáját megmutatni. Kiskunhalason az épületek mellett a csipke is zászlóra lett tűzve. A rendezvényen közreműködött Kovács Andrea és Juhászné Zelei Judit a művészeti iskola képviseletében.

konyv02

Kép-szöveg: Pál László