„Ez egy fantasztikus pálya kezdete
Kultúra

„Ez egy fantasztikus pálya kezdete"

Ezt mondta méltatásában Csorvási Zoltán, miután több hétnyi izgalom és várakozás után szombaton este végre kiderült, hogy a soltvadkerti Kurcz Alexandra nyerte meg az idei, sorrendben már nyolcadik Pont Karaokeversenyt. Ezzel teljesülhet a fiatal lány régi álma, hamarosan saját lemezt készíthet.

 
Az ünnepélyes eredményhirdetésnek természetesen most is a Halas Televízió stúdiója adott otthont. A háromtagú zsűriből ezúttal Csorvási Zoltán tudott csak jelen lenni, így a helyezettek nevét ő ismertette a jelenlévőkkel.
kara02
Először a közönségdíjas vehette át nyereményét. Az internetezők egy héten keresztül voksolhattak kedvenc énekesükre, végül 118 szavazattal a szegedi Marosán Jani végzett az élen. A zsűri különdíját ebben az évadban Sztojka Roland kapta meg, aki nem csak énektudásával, hanem egyedi tánclépéseivel is elkápráztatta anno az ítészeket.
kara04
A dobogós helyezettek ismertetésekor szinte tapintani lehetett a feszültséget a stúdióban. Csorvási Zoltán elsőként a harmadik helyen végzett Szűcs-Nagy Lizát méltatta. A Bibó-gimnáziumban tanuló halasi lány először el sem akarta hinni, hogy a döntős produkcióját a szakemberekből álló zsűri ennyire jónak találta. Mint mondta, a dobogós hely miatt ezentúl még komolyabban veszi majd az éneklést. Ezüstérmet az a Tóth Marianna kapott, aki már hosszú évek óta minden esztendőben megmutatja hangját a Halas TV kameráin keresztül a nagyvilágnak. Eddig nem kapott még díjat, azonban idei teljesítményével maximálisan megérdemelte a második helyet.
kara06
A zsűritagok számára egy percig sem volt kérdéses, hogy 2016-ban kié legyen az „Év Hangja" titulus. Kurcz Alexandra több országos tehetségkutató műsort is megjárt már, mégis kellő alázattal és szerénységgel állt a Pont Karaokeverseny színpadára. Celine Dion ezerszer hallott „Titanic dalát" új szintre emelte hangjával, így az ítészek szerint jobb helyre nem is kerülhetett volna az aranyérem és a vele járó sok-sok nyeremény.
kara03
A fődíj most is egy saját lemez elkészítésének lehetősége volt, amire a 17 esztendős soltvadkerti lány saját elmondása szerint már régóta készül, így nagyjából tudja is, hogy kikkel, milyen dalokat fog énekelni a hanghordozón. A Pont stábja mostantól Alexandra minden lépését nyomon követi majd, így a nézők nem maradnak le az album elkészítésének egyetlen fontos momentumáról sem.
kara05
A műsor nem valósulhatott volna meg a Bendegúz Hangstúdió, a Laura Fotó, a Vancsura Autósiskola, a Mappa Papír, a Corso Bisztró, a Krausz és Társai Bt, a Soltron szolárium és a Kiskunhalasi Városmarketing Iroda támogatása nélkül.
Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Anda Péter (galéria)