Get Adobe Flash player

gombaDr. Kovács Enikő Éva kiskunhalasi és Sándor Attila szegedi gomba szakellenőr fotóiból tekinthető meg kiállítás a Csipkeházban. A Gombaválogatás című tárlat a Vasvarjú Természetvédelmi Alapítvány és a Halasi Csipke Közalapítvány szervezésében jött létre és 2017 februárjáig látogatható.

- Van az állatok és van a növények országa. A gombáké a harmadik, különleges élőlények. Megérdemlik, hogy külön kategóriába sorolják őket – fogalmazott Faggyas Szabolcs tájvédelmi referens a megnyitón. – Túl kell azon mutatni, hogy vannak ehető és mérgező gombák. Az élet szerves részét képezik minden formájukban.

Dr. Kovács Enikő Éva és Sándor Attila most közös kiállításon mutatja be képeit. A Gombaválogatás című tárlat alkotói egy zempléni gombász táborban ismerkedtek meg. Mivel mindketten az alföldi térségben élnek, és nagyon szeretik a gombákat, most együtt mutatják be a különböző fajtákat a közönségnek.

gomba02

- Minél többet láttam, minél többet szedtem, annál jobban megszerettem, azután elkezdtem fotózni. Van úgy, hogy sétálgatok, és örülök, hogy találok valamit, máskor céllal megyek a természetbe. Nagyon sokféle gomba van, sok fajtával lehet találkozni. A lényeg, hogy a gyilkos galócát felismerjük, mert fogyasztása szigorúan tilos – figyelmeztet dr. Kovács Enikő Éva.

gomba03

- Mindig is szerettem a természetet, szívesen jártam az erdőt. Körülbelül tíz éve kezdtem el intenzívebben foglalkozni a gombák tanulmányozásával – tudtuk meg Sándor Attilától. - Gombaszakértőként végeztem, még az egyetemre is beiratkoztam, hogy jobban megismerjem őket. Ez a szenvedélyem. Térségünk is gazdag gombavilágban. Az én felfedezésem a leuccagaricus sublittoralis – tette hozzá.  

Kép-szöveg: Pál László

trans 
Get Adobe Flash player

Notice: Undefined index: v in /var/www/modules/mod_vidbox3/mod_vidbox3.php on line 47
Képújsághirdetések
trans 
Get Adobe Flash player

Hírnaptár

Február 2017
H K Sz Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5