Jó párosítás
Receptek

Jó párosítás

Ha húst teszek az étkezőasztalra, igyekszem mindig egy kis zöldséget is társítani hozzá. Ezúttal a karfiolra esett a választásom, így készült el e heti ajánlatom.

Dubarry csirkemell

Hozzávalók: 8 szelet filézett csirkemell, 1 kg karfiol, 4 dl tejföl, 10 dkg liszt, 30 dkg sajt, vaj, zsírszegény tej, só, bors, ételízesítő

Elkészítés: A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd teflon serpenyőben, pici olajon, natúr módon megsütjük. A karfiolt sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük. A csirkemellet kivajazott tepsibe lerakjuk, a kihűlt karfiolt ráhalmozzuk, és leöntjük a besamel mártással, ami a következő képpen készül. Serpenyőben vajat olvasztunk, majd apránként lisztet adunk hozzá. Felöntjük tejjel, sóval, fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük, és mártás sűrűségűre főzzük. Végül az ételt megszórjuk egy kis reszelt sajttal, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Köretként krumplipürét vagy párolt rizst készíthetünk.

Nagyon finom, laktató és véleményem szerint könnyen elkészíthető. Ön hogyan készítené el? Küldje el ötleteit az attila@halasmedia.hu címre!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Egy finom ebéd

Egy finom ebéd

Tuti siker

Tuti siker

Könnyed gasztrotipp

Könnyed gasztrotipp