Gyümölcsös hűsítő
Receptek

Gyümölcsös hűsítő

Lassan közeleg az eperszezon vége, de a piacon és az üzletekben még találhatunk ízletes, kiváló minőségi eperszemeket. A nyári kánikulában kiváló hűsítő lehet egy megfelelően elkészített gyümölcsleves.

Hideg eperleves

 

Hozzávalók: 50 dkg eper, 5 dl tej, 2 dl tejföl vagy tejszín, cukor vagy méz

Elkészítés: Az epret megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük. A felszeletelt eper felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk a tejet, és jó alaposan összeturmixoljuk. Hozzá keverjük a tejfölt vagy tejszínt. Annyi tejfölt vagy tejszínt adunk hozzá, hogy ízlésünknek megfelelő sűrűségű legyen a leves. Szükség esetén, mézet vagy cukrot is adhatunk a leveshez. Ha kész, belekeverjük a félretett eperdarabokat, és jól lehűtjük a levest. Édesszájúak tejszínhabbal tálalhatják.

A meteorológiai előrejelzések szerint forró napok elé nézünk. Készüljenek fel, hűsítsék a családot ezzel a finomsággal!

Rita asszony

Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Tepsis finomság

Tepsis finomság

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász

Könnyed gasztrotipp

Könnyed gasztrotipp