Nyáridéző csirkevacsora
Receptek

Nyáridéző csirkevacsora

Bár már szeptember van, egy kicsit visszaidézhetjük a nyarat egy könnyed lecsós étellel. A paradicsom, paprika még elérhető mindenki kiskertjében vagy a piacokon, így nem lehet akadálya, hogy összeüssünk belőlük egy finom ebédet, vacsorát.

 

Lecsós csirkemell

Hozzávalók: 4 evőkanál olívaolaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 3 csipet fehérbors (őrölt), 100 g TV paprika, 300 g paradicsom, 300 g csirkemell filé, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 1 evőkanál kristálycukor, 200 ml víz

lecso01

Elkészítése: Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.

lecso02

A paradicsomot és a paprikát kis kockákra vágjuk, majd amikor a hagyma nagyjából megpuhult, hozzáadjuk. Amikor a zöldségek kissé összefőttek, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a cukrot.

lecso03

A csirkemellet tetszés szerint csíkokra, vagy kockára vágjuk. Beletesszük a lecsóba, felöntjük vízzel, majd puhára főzzük.

lecso04

Ha esetleg a végén soknak látjuk rajta a levet, kissé lepiríthatjuk. Rizzsel tálalhatjuk a lecsós csirkemellet.

lecso05

Várom az Ön kedvenc receptjét is a szori.attila@halasmedia.hu e-mail címre! Jó ügyködést kívánok a konyhában mindenkinek!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Tuti siker

Tuti siker

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász