Lecsos csirkemellBár már szeptember van, egy kicsit visszaidézhetjük a nyarat egy könnyed lecsós étellel. A paradicsom, paprika még elérhető mindenki kiskertjében vagy a piacokon, így nem lehet akadálya, hogy összeüssünk belőlük egy finom ebédet, vacsorát.

 

Lecsós csirkemell

Hozzávalók: 4 evőkanál olívaolaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 3 csipet fehérbors (őrölt), 100 g TV paprika, 300 g paradicsom, 300 g csirkemell filé, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 1 evőkanál kristálycukor, 200 ml víz

lecso01

Elkészítése: Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.

lecso02

A paradicsomot és a paprikát kis kockákra vágjuk, majd amikor a hagyma nagyjából megpuhult, hozzáadjuk. Amikor a zöldségek kissé összefőttek, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a cukrot.

lecso03

A csirkemellet tetszés szerint csíkokra, vagy kockára vágjuk. Beletesszük a lecsóba, felöntjük vízzel, majd puhára főzzük.

lecso04

Ha esetleg a végén soknak látjuk rajta a levet, kissé lepiríthatjuk. Rizzsel tálalhatjuk a lecsós csirkemellet.

lecso05

Várom az Ön kedvenc receptjét is a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre! Jó ügyködést kívánok a konyhában mindenkinek!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

trans 
Get Adobe Flash player

Notice: Undefined index: v in /var/www/modules/mod_vidbox3/mod_vidbox3.php on line 47
Képújsághirdetések
trans 
Get Adobe Flash player
trans 
Get Adobe Flash player

Hírnaptár

Január 2017
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5