Get Adobe Flash player

zoldborsolevesA klasszikus verziót minden háziasszony jól ismeri. De mi a helyzet, ha picit újítani szeretnénk? Erre az esetre itt ez a fantasztikus recept, ami kellőképpen megbolondítja a hagyományos borsóleves fogalmát.

 

Joghurtos-mentás zöldborsó krémleves

Hozzávalók: 0.5 kg zöldborsó, 6 dl zöldség alaplé, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 dl joghurt, 1 csomó mentalevél, 1 csomó petrezselyem, só, bors

Elkészítése: A zöldség alaplét felforraljuk  egy fej  finomra vágott vöröshagymával és két gerezd apróra vágott fokhagymával. Hozzáadjuk a zöldborsót és nagyjából 5 percig tovább forraljuk. Ezt követően, beleöntjük a joghurtot, megborsozzuk, megsózzuk, beleszórjuk az apróra felvágott mentalevelet, a szintén felaprított petrezselyem zöldet és az egészet összeturmixoljuk. Akár melegen, akár lehűtve tálaljuk, a siker szinte garantált.

Dolgozzon át Ön is egy jól ismert receptet saját ízlése szerint, majd küldje el tapasztalatait egy ételfotó kíséretében a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre! Jó étvágyat kívánok mindenkinek!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

trans 
Get Adobe Flash player

Notice: Undefined index: v in /var/www/modules/mod_vidbox3/mod_vidbox3.php on line 47
Képújsághirdetések
trans 
Get Adobe Flash player

Hírnaptár

Február 2017
H K Sz Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5