Egyszerű és nagyszerű
Receptek

Egyszerű és nagyszerű

Rövid idő alatt, egyszerűen elkészíthető, nem igényel túl nagy konyhai tapasztalatot. Klasszikus, magyaros ízek és egy kis extra újdonság jellemzi.

Zöldborsós sertésragu

Hozzávalók: 4 evőkanál olívaolaj, 2 közepes fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 3 csipet fehérbors, 1 mokkáskanál köménymag (őrölt), 1 evőkanál majoránna, 2 paradicsom, 1 paprika, 500 g sertéscomb, 2 evőkanál mustár, 1 teáskanál akácméz, 1 evőkanál pirospaprika (őrölt), 250 ml fehérbor, 300 ml víz, 2 evőkanál ételízesítő, 200 g zöldborsó, 150 g tejföl

Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát, és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olajon. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, és majoránnával. Beletesszük a kockára vágott paradicsomot, és paprikát, felöntjük kb. 100 ml vízzel, majd kissé összeforraljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, a mustárt, és a mézet, majd alaposan összekeverjük. Megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük a fehérborral. Pár percig forraljuk, hogy elillanjon a bor alkohol tartalma. Hozzáöntjük a maradék vizet, ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel, majd közepesnél kicsit alacsonyabb lángon elkezdjük főzni. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót, majd az egészet készre főzzük. Ha minden megpuhult, és a levét is nagyjából elfőtte, hozzáadjuk a tejfölt, majd pár perc alatt összeforraljuk. Párolt rizzsel, vagy főtt tésztával tálaljuk.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Krémesítjük a krumplit

Krémesítjük a krumplit

Egy finom ebéd

Egy finom ebéd

Tepsis finomság

Tepsis finomság

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt